Зимни авантюри - приказните ледени хотели

Ледените хотели са интересен и разнообразен начин да прекарате почивката си. За щастие някои от най-хубавите ледени хотели се намират в Европа, само на няколко часа със самолет.

 

Всеки от тези ледени хотели предлага нещо уникално на своите гости, с което се отличава от конкурентите си, макар и имената им да са доста сходни. Нощувката за двама души в тези хотели е средно около 1 000 долара.

 

10 невероятни ледени хотела по света

 

Снежният замък в Кеми, Финландия

 

Снежният замък е леден хотел във Финландия, който всяка година се строи наново. Нужни са 6 седмици, за да се изгради снежната сграда, която всяка година е с различна архитектура. В хотела ще ви поднесат куп вкусни местни ястия, ще опитате вкусно еленско месо и топли местни напитки.

 

Леденият хотел, Кируна, Швеция

 

Леденият хотел край Кируна, Швеция, е един от най-красивите в нашата класация. Целият е изграден от ледени блокове, образували се от водите на близката река Торн. Леглата тук представляват огромни ледени блокове, покрити с еленски кожи, за да ви е топло, докато спите. Не пропускайте ресторанта на Ледения хотел, в който ще ви сервират ароматно ястие в прозрачни ледени чинии.

 

Ескимоското село в Словения

 

Ескимоското село е чудесен вариант за леден хотел, сравнително близо до България. Тук можете да спите на ледени блокове, покрити с плътна овча кожа. Ескимоското село предлага много добри възможности за авантюристите – катерене и каране на снежно колело. Снежното колело прилича на обикновеното колело, но има ски вместо колела.

 

Иглу хотел Сориснива в Алта, Норвегия

 

Иглу хотелът Сориснива предлага два основни варианта за гостите си. Единият е да спите в ледена стая, другият е – да се приютите под звездите. Нощта под звездите включва нощувка в палатка, наречена Явво. Освен това иглу хотелът Сориснава предлага възможности за снежно сафари, за да огледате местността подробно.

 

Снежното село в Монреал, Канада

 

Няма как да говорим за снежни хотели и да не споменем Канада. Снежното село е комплекс от иглута с много забавление за възрастните и за децата. Можете да се подложите на специални ледени спа процедури, а децата да се спуснат по ледената пързалка. На разположение са също така леден ресторант и леден бар. Поне веднъж в седмицата има фойерверки, които изглеждат особено красиви на снежния фон наоколо.

 

Хотелът от лед в Балеа, Румъния

 

Хотелът от лед в Балеа е построен върху замръзнало езеро в планинска долина. Предлага нормални стаи и ледени стаи. Ресторантът на Хотела от лед предлага местни ястия от трансилванската кухня. Към хотела има и зимен парк, в който можете да карате ски, сноуборд или да играете леден боулинг. Има забавления и за децата – спускане с шейни и терен за бой със снежни топки.

 

Снежен хотел в Киркенес, Норвегия

 

Всяка стая на този леден хотел в Норвегия е украсена със снежни и ледени скулптури. Хотелът предлага изцяло местни ястия, най-вече с еленско месо. В свободното си време можете да се разходите наоколо и да се порадвате на хъскитата и елените, които са домашни любимци на Снежния хотел. Сред уникалните преживявания тук е еднодневната екскурзия за лов на кралски краб.

 

Снежното село в Китиле, Финландия

 

Снежното село е плетеница от тунели, осветени с цветни светлини и украсени със скулптури. Снежното село предлага възможности за нощувка в ледена стая. За по-консервативните има топли хижи в близост до селото. В свободното си време тук можете да се повозите на пейка, дърпана от хъски, или да карате картинг на лед.

 

Леденият хотел в Квебек, Канада

 

Леденият хотел се намира съвсем близо до центъра на Квебек. Хотелът е като произведение на изкуството. Всичко е направено от лед – включително чашите с коктейли, които ви поднасят за добре дошли. Всеки гости има възможност да си направи собствена ледена чаша в едно от ателиетата на Ледения хотел. Едва ли обаче е нещо, което можете да си занесете за спомен у дома.

 

Селото на иглутата в Какслаутанен, Финландия

 

Селото на иглутата предлага два варианта за нощувка. Единият е да спите в снежно иглу, а другият в стъклено иглу, през чийто покрив можете да наблюдавате звездите. Селото на иглутата също така предлага галерия с ледени скулптури, а за децата има посещение до селото на Дядо Коледа и възможности за разходка с шейна, теглена от елени.