Когато любовта е танц, а танцът любов

Една съвременна история за любовта към живота, един към друг и към танца

GT7Q2174Петя и Стефан се познават цял живот, но са двойка от 3 години. Срещат се в трупата на балет „Арабеск”, без да проявяват особен интерес един към друг. Когато Петя постъп вав трупата, Стефан е в болничен и дълго време почти не се засичат. След това, с течение на времето, откриват, че споделят общи интереси и възгледи и така неусетно се оказват заедно и обичащи се. Сега все по-често творят заедно и работят по общи проекти. Всеки е полезен на другия с нещата, в които е по-добър (рядко признават, ако единият го бива повече ), подкрепят се и се стараят да се развиват един друг и най-вече заедно.

Предвид красотата, талантът и любовта, която витае около тях, най-хубавите неща и в личен, и в професионален план тепърва предстоят.

Кое Ви привлече един към друг?
Петя: Харесах добротата му, скромността и мъжеството… Привлякоха ме очите му!
Стефан: В нея срещнах истински и честен човек, който няма да ме излъже и винаги ще ми каже кое е правилно.

GT7Q2180Какво е за Вас танцът и ако трябва да откроите един стил, кой ще бъде той?
Петя: Любов и мечти. Най-много обичам да гледам класически балет, а да танцувам… всичко
Стефан: Живот!!! Един прекрасен живот. Обичам да гледам абсолютно всички танцови стилове.

Живее ли се добре в България от изкуство?
Петя: Живее се добре, когато правиш това, което обичаш. Хората на изкуството съзнателно правят избора да се лишат от материалното за сметка на душевната си хармония.
Стефан: От финансова гледна точка е много трудно, но хората, които го практикуват, не го правят заради парите.

За какво мечтаете?
Петя: Сватба… (смее се, - бел. ред.) и 40-часови денонощия.
Стефан: За семейство с деца, поне 2, и много кучета.

Пожелайте нещо на другия...
Петя: Здраве, търпение и вдъхновение.
Стефан: Пожелавам й да не спира да ме обича, дори за миг и да е все така прекрасна.


 

Визитка
Стефан Вучов е роден през 1990 г. (тази година – 2017 навърши 27, което смята за съдбовно, заради многото седмици). На шест годишна възраст започва да се занимава със спортни танци, които и до ден днешен много обича, но рядко практикува. Въпреки, че винаги е сред медалистите на големи съзтезания, приключва с този стил, тъй като партньорката му заминава за Америка и така и не се напасва с друга достатъчно добре. През 2005 година, когато е осми клас, е приет в Национално училище за танцово изкуство със специалност "Модерен танц" (неговият випуск е първият от този профил). Завършва го през 2009 г., като още през последните му години в училище е поканен и участва в част от спектаклите на балет „Арабеск“. Към днешна дата той е абсолютен солист на трупата и има зад гърба си десетки премиери и главни роли. Завършва с отличие и диплом за високи резултати НАТФИЗ (Танцов театър, клас на Ясен Вълчанов). Освен на сцената на музикалния театър, участва активно като част от танцовите формации на всички популярни телевиозионни шоу програми и е част от екипите на едни от най-популярните български изпълнители, сред които Миро и Поли Генова. Част е от екипа, представил България на Евровизия през 2010 г. Освен като танцьор има опит и като преподавател на различни стилове танци, както и хореограф на няколко проекта. Може да се похвали с богата гама от стилови познания в сферата на танца, както и съвместна работа с много големи имена от танцовия свят.


 

Визитка
Петя Колева е родена през 1993 г. Започва да се занимава с танци на шест годишна възраст в школа за популярни такива. След трети клас кандидатства и е приета в Национално училище за танцово изкуство, със специалност Класически танц. През ученическите си години ходи на множество конкурси: първият носител на Гранд При наградата от международния балетен конкурс "Малки звезди", финалист на четири на десетата среща на младите балетни изпълнители на името на ''Анастас Петров''. В годината на своето завършване (2012) е отличена е със стипендия за високи постижения в овладяването на класическия танц. Още същата година става част от трупата на балет „Арабеск“ (единствената авторитетно наложила се в България трупа за съвременен танц). От тогава до днес тя е част от репетоара на ''Арабеск'' и не спира да се обогатява с овладяване на различни стилове в модерното танцово изкуство. Също като Стефан, тя е част от множество шоу програми и работи с обичани български изпълнители: Орлин Павлов, Лора Караджова, Поли Генова. Тази година се дипломира в Софийски университет „Св. Климент Охридски“, специалност "Журналистика''. Освен с танци се занимава активно с преподаване на класически балет за деца и възрастни.