Тори Бърч и плажната колекцията “Swim 2015”

Опра Уинфри кани във вечерното си шоу по Ей Би Си младата дизайнерка Тори Бърч през 2005 година. По това време Бърч не е популярна, даже има хора, които допускат, че това име е мъжко. Всъщност е бивша модна журналистка, която се омъжва за богатия Кристофър Бърч. Когато сключват брак, той вече е милионер. И, разбира се, сбъдва мечтата да има собствена модна къща. Но чернокожата Уинфри обявява по телевизията: "Бърч е новата величина в света на модата". А каквото каже водещата, е като закон за американците. Сега е и една от най-богатите по данни на списание "Форбс". Изданието я обяви за втората най-млада милиардерка в САЩ, която е спечелила сама състоянието си, а не го е наследила. По-млада от нея е само изобретателката на еластичното бельо "Спанкс" Сара Блейкли.

 

Tory Burch разкрива разнообразната си колекция Swim 2015 за слънчевите дни на плажа. Плажните модели на марката играят с основните летни “кодове” – моряшки райета, технологични материи и едри флорални принтове. Всички те са пречупени през актуалните тенденции и усещането за непреходна женственост. Водещо за колекцията е изтъненото “skinny” райе, използвано под ъгъл за оптическо подчертаване на тялото.

 

Tory Burch отделят особено внимание и на сърф темата си, която е изработена с бързосъхнещи материи и защита от слънчевите лъчи с еквивалент на SPF50. Към активната селекция на марката са добавени и меки летни гащеризони и туники в бохо стил.