Ключови правила за облеклото на деловата жена

businessИзбягвайте обувки с дебели подметки, защото те създават „тромав“ вид.

 

Независимо от модата в момента, много по-важно е полата Ви да е с дължина, която отива на Вашата фигура. Ниските жени трябва да са особено внимателни – полите под коляното или до глезена ги скъсяват визуално.

 

Светлите блузи подчертават горната част на тялото, а със светлите панталони се обръща внимание на краката. Помислете коя част бихте предпочели да подчертаете.

 

С бизнес облеклото трябва да изглеждате възможно най-професионално независимо от възрастта Ви. Избягвайте всичко, което ви придава „сладникав“ вид (панделки, дантели, блузи с надписи и пайети), защото това може да накара хората да Ви приемат несериозно.

 

На делови събития сте поканени не заради Вашата личност, а във връзка със служебните Ви задължения. Представяте не само себе си, а и организацията, за която работите. Задължително спазвайте дрескода, ако има такъв. Ако не се ориентирайте от часовете. За бизнес обяд или закуска е допустимо умерен стил бизнес облекло. Дори можете да си позволите малко по-небрежен от обичайния вид. За следобедно или вечерно бизнес събитие, без указан код, трябва да съобразите мястото, в което ще се проведе. Ако и това не е достатъчен жокер, то имайте предвид, че вечерите предполагат официално облекло.

 

Ако се затруднявате в определянето на правилно облекло, помнете едно – по-добре е Вие да сте по-официално облечен от останалите, отколкото те от Вас.

 

fashionАко работите в корпоративния свят и сте на високо ниво в йерархията, е редно да се постараете да запазите професионалния си външен вид дори през лятото. Безспорно този сезон е предизвикателство в това отношение. Помнете, че наситените и крещящи цветове обикновено привличат вниманието върху дрехата, а не върху личността. За летните костюми са подходящи светлите тонове. Колкото повече части от тялото са на показ, толкова по-небрежно и лековато ще изглеждате. Затова ако носите потници, не си сваляйте сакото в офиса. По-подходящи са блузите от непрозрачни материи с малки или къси ръкави. Панталоните до коляното са предпочитано облекло за свободното време, както и панталоните тип седем осми. Прието е деловата жена да носи пола или дълъг панталон. В бизнес средите сандалите са неприемливи, както и чехлите. Обувките не се носят на бос крак. Те могат да бъдат без пети, но не и без пръсти.