Кокът - модерни и практични с класическа прическа

Притежателките на дълги, гъсти и живи коси могат да бъдат много горди със своята величествена прическа, но всички ще се съгласим, че лятото определено не обича дългата, разпиляна, необуздана грива.


В горещите юнски, юлски и августовски дни, винаги е по-добре да заложим на по-спретната и в същото време достатъчно ефектна прическа за визията си. Няма спор, всички се досетихте, че говорим за добрия стар господин кок, който определено можем да коронясаме и обявим за най-добрата прическа на лятото.

 

Защо кокът е чудесен за лятото?


Причините са безброй. Ще започнем с тази, че когато косата е уютно и послушно свита на кълбо, рискът от това постоянно да ни е горещо, премятайки я от една на друга страна, е драстично по-малък. Има професии при които кокът е най-доброто решение, за да може да се работи по-приятно (и с по-малко залепване на косата за гърба)- фризьори, козметици, масажисти, готвачи, стюардеси и т.н


Освен това, кокът винаги е лесно решение за моментите, в които косата ни вече е започнала да се замърсява (както знаем през лятото това се случва още по-често), а не сме имали възможност да я измием.

 

3Какви видове кок можем да си направим?


Отговорът на практика е всякакви. Наистина тази прическа позволява различни модни колаборации, вариращи от по-семпла, небрежна и изчистена форма на кока, до шедьовър, орнаментиран с всевъзможни плитки, панделки, ленти за глава.

 

Може да бъде направен в по-високо или по-ниско, може да бъде създаден чрез приспособление за кок или по съвсем обикновен начин – чрез увиване на косата.

 

Въображението е напълно достатъчно, за да превърнете в косата си в същинско произведение на изкуството. В офиса може да импровизирате кок със химикалка или молив.

 

4Как да си направим кок?

 

Неведнъж сме писали и показвали различни техники за направата на кок. Най-общо можем да обобщим, че кокът се получава, когато вържем косата на опашка и после увием опашката около себе си, докато не получим кълбо. Друг вариант е да си направим опашка,след това да я сплетем на плитка и после да увием плитката на кок. Него, от своя страна, трябва да вържем и фиксираме добре с помощта на ластици и фиби.


Разбира се, това е най-бързият и лесен трик за превръщане на спуснатата коса в кок.


Едно е сигурно - кокът никога няма да излезе от мода, просто защото е великолепен!