Не е изненада, че ГЕРБ обърнаха гръб на пленарната зала

В БСП не са изненадани от поведението на ГЕРБ и неявяването им в пленарна зала.

 

Няма изненади. Всъщност всичко онова, което обещава ГЕРБ търпи промяна и аз не виждам защо трябва да се хващаме в тези заявления. Те са доказали, че веднъж заявяват едно, след това липсват от пленарна зала, така че нищо ново.

 

Това коментира пред журналисти в парламента председателят на парламентарната група на Коалиция за България Атанас Мерджанов.

 

Днешното заседание беше провалено, след като ГЕРБ и Атака не заеха местата си, а присъстващите депутати от ДПС и БСП не събраха необходимата бройка. Вчера Бойко Борисов се ядоса и събра специално медиите, за да съобщи, че напускат парламента. Рано тази сутрин Цецка Цачева коментира, че за ГЕРБ този парламент приключи.

 

Той обясни, че тя нямат тактика, а просто ще влизат в пленарна зала, включително и утре, и в понеделник, за когато е насрочено извънредно заседание за второто четене на актуализациите.

 

Запитан за коалицията, която се оформя между ГЕРБ и ДПС, той подчерта, че тази коалиция практически беше валидна до отказа на Борисов да влиза в зала, съответно и да се гласува второто четене на актуализацията.

 

Очевидно нещо го притесни и виждаме, че има неизпълнение на предварителни цели и намерени, заяви още социалистът.