Ренета Инджова: Средата у нас е на изяждащи се канибалистични същества

Бившият служебен министър-председател Ренета Инджова намекна, че работната среда в корпорациите и в държавата у нас е като отношения между канибалистични същества. Тя коментира пред "Пряка демокрация" по TV7 какво би направила, ако е премиер сега. "Бих създала среда, в която хората се радват, докато работят. Тази среда се създава по правила - знае се как по света. Не е нужно всичките да се избиват в една корпорация или държава и да са като изяждащи се канибалистични същества", посочи Инджова.

 

- “Ако бях премиер, щях да започна от борбата с корупцията, но не на думи, обяви тя първото, с което би се захванала. Ние имаме да рестартираме икономиката и да направим реформа в политическата система” - посочи тя.

 

Като втори приоритет тя посочи, че трябва да се ограничи потребителският подход към инвестициите и капитала.

 

- “Ние усвояваме фондове вместо да развиваме икономика, предприемачество и капитал. Ние като хрътки търсим фондове и усвояваме по някакъв си начин, който само ние си знаем - без стратегия”.

 

Инджова заяви, че докато усвояваме фондове, няма да стигнем до истински капитализъм.

 

- “Платих скъпо в политиката и продължавам да плащам. Лъжат, че съм в пенсионна възраст и ме уволняват, отговори тя за цената, която е платила за участието си във властта.”