Сидеров призовава за бойкот на кворума срещу новия дълг и заяви: Ако Борисов ми отстъпи мястото си, не 6, а 66 млрд. ще намеря веднага

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров призова всички партии без ГЕРБ и РБ да бойкотират кворума в парламента, за да попречат на приемането на новия дълг. Рано сутринта в четвъртък шефът на националистите изпрати писма до БСП, ПФ, АБВ и БДЦ да не влизат в пленарната зала.

 

"Колеги, стоп, не влизайте в зала, не правете кворум. Така престъпният военен заем няма да мине. Не ставайте златен пръст на колониалния режим“, е посланието на „Атака“.

 

Сидеров изчисли, че ГЕРБ и Реформаторите имат общо 107 депутати, които не са достатъчни за формирането на кворум. Вчера само двете формации се обявиха в подкрепа на тегленето на 16 млрд. лв. нов заем.

 

Лидерът на „Атака“ отново обясни, че според него дългът е за закупуване на оръжие и затова това е военен заем. „Поради тази причина те не могат да обяснят и за какво ще бъде теглен заемът“, допълни Сидеров.

 

Шефът на националистите коментира и думите на Борисов от вчера, че който може да осигури 6 милиарда., да поеме управлението. „Ако ми отстъпи мястото си, не 6, а 66 милиарда ще намеря веднага“, обяви лидерът на „Атака“.