Бойко за гърците: Викаха победа, а сега искат пари!

Няма проблеми за банките у нас, потвърди премиерът


Бойко Борисов успокои, че няма да има проблеми с гръцките банки в България. Премиерът коментира остро ситуацията с комшиите и парите, които искат от Брюксел.„Днес се събират европейските финансовите министри. Ако се стигне до решение, утре ще ни съберат за политическо решение дали може да има такъв спасителен план. Няма да им бъде лесно на гърците, както си мислеха. Чухме как викаха победа. Като сте победили, какви пари искате?”, отсече премиерът. Той потвърди, че съседите ни искат 53 млн. евро от Брюксел.


Министър-председателят заяви, че са направени необходимите мерки за гръцките банки, които работят по българското законодателство. Той каза, че няма паника и не е нужно да има такава и хората го оценяват. „Още повече, че Европа казва, че при необходимост ще ни помогнат. Над 3,6 млрд. лв.дадохме от Гаранционния фонд от бюджета за вложителите на КТБ . Няма съмнение, че сме се справили добре със ситуацията, така че съм благодарен на вложителите, че не се поддават на тази провокации”, каза Борисов.


На откриването на регионалното депо присъстваха министър Ивелина Василева, министър Десислава Танева, областният управител Вълчо Чолаков и бургаски депутати от ГЕРБ. Борисов беше посрещнат от бурни аплодисменти. http://www.blitz.bg/