Министерството на младежта и спорта с проект за „правилна спортна култура“

Министърът отчете, че в министерството са готови с проект за нова учебна програма по физическото възпитание и спорта в българското училище. По думите й тя ще създаде правилна спортна култура в няколко вида спорт - четири колективни (футбол, волейбол, баскетбол и хандбал) и четири индивидуални (плуване, гимнастика, лека атлетика и борба).

 

Министър Георгиева инспектира ремонта на сградата на спортното училище в Плевен. Тя бе придружена от областния управител Илиян Йончев и от директора на училището Петър Георгиев.

 

Според нея в Плевен според нея са премахнали една несправедливост, като са отделили средства за модерна сграда на Държавното спортното училище, което от години работи в лоша база.

 

Георгиева поясни, че за краткия период са ремонтирали две от шестте държавни спортни училища, и допълни, че от над 100 обекта, финансирани чрез правителствената инвестиционна програма и 20-те милиона на министерството, са създали 57 физкултурни салони в училищата.

 

Това е категоричен добър знак и доказателство, че политиката на Министерството на младежта и спорта е политика на спазени обещания, каза Георгиева, цитирана от БТА.