Доброволчески труд и финансова подкрепа за множество каузи донесоха „Златно сърце’18” на NaXex Technological Development

Наградата „Златно сърце” за цялостна корпоративна социална отговорност бе дадена на NaXex в годишните награди на сп. и клуб Business Lady и сп. Bulgaria Business Review на 4.12.2018 г. за множеството каузи, подкрепени от тях през годината с доброволчески труд и финансова подкрепа. Наградата връчи заместник – министъра на външните работи Георг Георгиев на Бослава Георгиева, мениджър човешки ресурси в NaXex. Приемайки наградата с благодарност, тя цитира библията и словата на Исус Христос „По-блажено е да се дава, отколкото да се взима”.

Наксекс Технолоджикъл Девелопмънт е водеща технологична компания, фокусирана върху предоставянето на най-съвременни информационни системи за финансовата индустрия. Компанията има над 160 служителя, отговарящи за разработването на софтуер, развиването на инфраструктурни решения, контролиране на качеството и поддръжка на продуктивните системи.

Наксекс pазвива активна социална дейност, стремейки се да е градивна и ангажирана част от обществото. Участват в много инициативи, подпомагат, обучават и развиват. Имат обособен комитет по социална отговорност, който сега активно подкрепя една от големите национални кампания за осигуряване на конкретни желания на деца в неравностойно положение. В компанията вярват, че е важно колегите да се чувстват, че правят нещо за обществото.


Имат дългогодишно сътрудничество със Столичния Инспекторат под формата на доброволчески труд и финансова подкрепа. Социално отговорната политика на компанията в тази област е свързана с ежегодно залесяване на обекти. Гордеят се със залесяването на парк „Врана“, както и градинката на манастира „Света Марина“ в с. Бухово. Благодарение на участието на служители от компанията тази есен в манастира са засадени над 30 дървета. През пролетта са възтановили с доброволчески труд и средства, един заслон на Витоша. За първи път, в историята на компанията са инициатор на кръводаряване в подкрепа на Национален център по клинична и трансфузионна хематология, не само за тяхната компания, но за цялата бизнес сграда, в която има повече от 2000 човека. Един от много емоционални проекти в КСО направление е свързан с едно българско семейство със седем деца. Те са живеели в нечовешки условия. С помощта на колеги от ИТ сектора, са успяли да им осигурят добре обзаведен апартамент, платен наем за една година и като допълнение ги подкрепят за успешен старт на учебната година на децата им вече две години.


Компанията е и активен участник в различни образователни инициативи, които имат за цел да подпомогнат дигитализацията и развитието на образователната сфера в страната. В тази насока подпомагат академия за глухи деца, платформа за намиране на работа на ивалиди. Обзавели са цял компютърен кабинет за училище в Благоевград и са осигурили площадка за игра на една общинска детска градина в района на офиса им в кв. Слатина.