Норбеков: Скъпи жени! Веднага след като нещата ви потръгнат, трябва по всякакъв начин да стимулирате мъжа си да стане делови юнак

Интервю на Вероника Илиева с Мирзакарим Санакулович Норбеков
Снимки:

Каква е ефективността на системата на Норбеков и в какво се изразява?
Системата е за силни хора, които предприемат реални действия. Затова и ефективността й е индивидуална.
Тайната, която лежи в основата на моята система – това е промяната на поведението на болния към себе си и живота. Тогава болестта си отива завинаги на ниво съзнание, душа, характер.
Най-разпространеният проблем е, че всички знаят как да са здрави, но нищо не правят!

Авицена казва: „Ние сме трима: аз, ти и болестта. Която страна вземеш, тя ще надделее“.

Всичко, което се изисква от вас е да започнете да действате. Няма безизходни ситуации, освен смъртта. Изход винаги има, само трябва да го намерите. И имам пълното право да говоря така, защото аз самият съм бил инвалид и съм минал по този път. Затова не вярвам в неизлечимостта! Няма неизлечими болести, има неизлечимо болни.

Как се развива тя в България?

Започна 16-тата година на живота на Системата в България.Тук имате много добър екип, той създава условия много хора да се докоснат до принципите, дадени ни още от Авицена. Oколо 20 000 човека са преминали през първата част на учебно-оздравителното ниво, над 385 са те през годините. Тук сега и сложихме началото на Европейския бизнес клуб.

Защо болест като рак казвате, че е противопоказна за тази система, като тези хора имат най-силна нужда?

Системата помага при хронични заболявания. Ракът е вече бързоразвиващ се процес. Ние работим за засилване вътрешената сила на организма, за засилване на скрития му потенциала. С практиките се завихря една мощна самовъзстановяваща се вълна, а при рака това значи да се усилят и раковите клетки, образования. Човекът е перфектна самовъзстановяваща се система, а раковите образования са острови на обособили се клетки с друга програма, самоунищожителна, противоположна на живота и неговото съхранение.
В повечето случаи причините за рака се крият в дълбока обида, скрита, непризната и ненаправена прошка, егоизъм и силно откъсване от потока на живота.

Кои са самосъботиращите черти на характера?
Мързел, недоволство от себе си, желанието да отлагаш...

Има ли закономерност между мисли, настройка, характер с болестите, които се проявяват в тялото?
Установена е неизвестна досега закономерност в промяната на каталитичната активност на мембраносвързаната ацетилхолинестераза на еритроцитите и хлоропластите на биологическите системи при адаптацията им към външната и вътрешната среда.
Всичко ли ви е ясно? С други думи, пристъпваме към управляване по съзнателен път на несъзнаваните процеси чрез „мускулния корсет“ (осанка, мимика) и чрез емоционалния корсет.

Как от болни, бедни, нещастни и мързеливи хора правите здрави, богати, щастливи милионери? Какви са етапите на развитие, през които преминават учениците ви?

Възстановяването на здравето – това не е крайната цел на системата, това е само подготовка към новия етап от живота за реализация на други задачи, осъществяване на съкровените мечти на човека.
Повече от 40 години изследвам всички параметри на живота на хората по целия свят. Но колкото и квалифициран специалист да е вашият покорен слуга, не е възможно всички да бъдат направени богати, абсолютно невъзможно е всички да бъдат направени здрави, още по-малко – щастливи! Защото началният потенциал на изходния материал трябва да е достатъчно висок. Желанието за растеж и движение напред, стремежът да се мечтае и твори не са заложени в еднаква степен във всички хора. Като бижутер подбирам сред стотици, сред хиляди ден след ден онзи мой бъдещ елмаз, който сега стои в общинското си жилище и изобщо не знае, че е потенциален магнат. Моята главна задача е да запозная този човек с възможностите му. Да ви запозная със самите себе си!

Задачата ми е да събирам и колекционирам опита ви и успехите ви. Защото всеки един ваш проблем не се появява на света за пръв път, не за стотен и дори не за хиляден път. Защото ако година след година бъдат систематизирани характера на човека, поведението му, навиците, спецификата, постепенно се открояват закономерности.


За кого е „Клубът на милионера”?

Този клуб може да се нарече клуб от приятели, но това не звучи много по европейски. Може да се нарече клуб на родителите или клуб на тези, които искат да бъдат добър човек по отношение на света, клуб на творчеството… Но един от параметрите, може да се измери, преброи ... Можем да го кажем така - клуб на милионерите, това звучи кратко, ясно е за обикновения гражданин.
От 15 години аз не давах разрешение за създаване на нов клуб на милионера, не исках да поема такава отговорност по една проста причина - това е десетилетен труд, съпровождане на обикновен прекрасен човек с обикновени финансови възможности, с обикновени, да кажем, жизнени ценности, да го доведем до минимум състоянието на мултимилионер. Такива чудеса се случват в приказките, а в живота става чрез работа върху себе си, обмен на мнения, обмен за гледни точки, обмен на опит с по-старото поколение, с тези, които са постигнали нещо повече в областта на бизнеса, в живота си. И това са почти ежемесечни или на два месеца срещи, на различни места - в планините, в пустинята, в Африка, в Индия, в Япония, в Китай. И така ... Аз също съм мързелив човек като вас. Радвах се на един клуб, 10 години ги съпровождах и се гордея, че от там направих няколко световно известни милиардери. И сега, от втория клуб 12 души отиват вече в това направление, към това прословуто и абсолютно безинтересно за нас т.нар. доказателство за някои идиоти, за които паричния еквивалент, постигнат от някой човек, има за тях стойност. А за нас ценност има нещо съвсем друго. Дали този човек има достойнство, за което можем да му подражаваме, да се гордеем, че с този човек дишаме един въздух, да се гордеем с него като семеен мъж, като съпруг, като баща и т.н.

Парите са единствено разновидност на силата. Също както всеки глупак може да напомпа мускули и да стане по-силен, по същия начин могат да се изкарат един-два милиона долара за джобни пари. Щастието не е в дебелия портфейл, не е в кариерата, не е в секса, не е в количеството каквото и да било още… Помислете с какво можете да сте щастлив? Къде можете да усетите наслада от живота? Ето какво трябва да си изясните!


За да се чувстваш щастлив, трябва да се занимаваш не с печеленето на пари, а с работата, от която получаваш щастие. За какво го разказвам това? Внимавайте, моля, какво става с вас. Когато нещата ви тръгнат нагоре, това може да провокира при вас пристъп на „звездна болест“. И вашето семейство може да бъде заплашено от разпадане.


Стартирате последния си клуб, Европейския бизнес клуб, в България? Какво намирате тук?

Обиколил съм цял свят и не знам защо, но само на две места в земното кълбо се чувствам много добре и там в душата ми винаги е тихо - мястото, в което съм се родил, и в България. И го казвам не, за да ви се харесам, а защото е така. Българите все още не сте загубили връзката с природата, открити и искрени сте. Но вече и при вас е навлезла тази зараза, т.нар. „европейска култура“. Знаете ли, че сте на първо място в Европа в класацията за изчезващи нации!! В други страни не ме засяга това, че хората не се женят, че работят затъпяваща наемна работа, че имат лоши взаимоотношения с децата си, че не се разбират с партньора си, че имат само едно или две деца. Боли ме, че България има болест, която е прихванала заради цивилизацията и тя се нарича „кариера“ и ви унищожава изкуствено отвътре. Това, което се вижда лесно отстрани, е загубата на ценности между три поколения – старше поколение, средно поколение и деца. В тези държави, където има връзка, хората се размножават, на първо място поставят да имат повече деца и от това са щастливи. Нищо няма ценност освен живота. Европейските нации с огромна радост заменят живота на неродените си деца за каквито и да е железа, благоустройства, ценности.
Винаги казвам – ако имате някакъв проблем, не отивайте за съвет при някой човек, аз също съм обикновен човек, изучете националните си традиции – там е лечението ви, там има всичко. Доказателството е, че вашата нация е хилядолетна и не е изчезнала, значи нещо е правила както трябва. Но ако нацията е започнала да намалява и да изчезва, значи не е на верния път.


Може ли тази система да помогне при бичът на съвременните хора бездетието? Как?

Това е деликатен, сложен и едновременно много важен въпрос. Затова смело ще ви се похваля с бебетата, които се родиха последните години в България – над 12 от наши ученици.
И накрая - според мен има светлина в тунела - майките и бащите да си дойдат на мястото, така както е било някога по вашите земи, да се възстановят традициите, да се слуша най-големия Наставник -Корена. Няма да е лесно да се направи такъв завой - друг път няма. И тогава ще има приемственост между поколенията и може семйствата да имат по много деца, както е било някога в България. Нали така е било, мили бизнес дами? В семействата на вашите родители, на бабите ви –по колко деца е имало?

Защо държите толкова на семейството?
Скъпи мои, никакви пари, никакви вещи, никакви думи и власт на кантара на Господ никога няма да тежат дори колкото една милионна от обикновеното човешко щастие, любовта и добрите отношения. Не тичайте след миражите и не се откъсвайте все повече и повече от семейния си оазис на любов, грижи и нежност.

Скъпи жени! Територията на семейството това е вашата сфера на отговорност. Ако искате да имате здраво и любещо семейство, ще трябва много да се стараете!

Не е възможно мъжът да бъде направен по-добър или по-лош. Още повече да бъде превъзпитан. Невъзможно е! Всеки ваш опит да го промените ще доведе до разпадане на семейството! Мъже, които се страхуват от жените си, не съществуват в природата. Съществува притеснението да не обидиш жена си. Това са различни неща. Но ако жената започне да манипулира с това „притеснение да не обидиш“ и прекали с това, постепенно се стига до развод. Мъжът не може да се подчинява на когото и да било. Той в крайна сметка към абсолютно нищо не е привързан, към жена си се отнася като към свое продължение – уважава я, цени я, може да я носи на ръце. Но и най-малкият опит да му се качите на главата предизвиква непредсказуеми последици. Затова да смяташ мъжа за слаб – това са глупости. Слабите отдавна-отдавна са измрели. Естествен подбор. Всеки мъж може да прояви силата си. Вътрешната същност на самката и на самеца си остава непроменена. В каквато и култура да сте се оказали, изкуствената среда върви срещу генетичната природна същност на човека.


Кой да изкарва парите в семейството – мъжа или жената?

За повечето мъже работата е на първо място. Те така са устроени, че сред приоритетите им на първо място е работата, която преди се наричала „лов“, а след това чак е семейството. Ако семейството започва да прониква в зоната на работата му, мъжът може да разруши семейството си. Ако мъжът започва да замества работата със семейството си, а две жени – това са две самки. Характерите им никога няма да съвпаднат. При жените на първо място са децата, а след това всичко останало. Ако работата започва да създава опасност за семейството, жената може да унищожи работата си. Ако за жената работата постепенно стане главното нещо, тогава вкъщи се появяват два песа. И това не е редно, нали? Всеки от съпрузите трябва да царува в своята зона. Там е цялата прелест, скъпи мои! На това се крепи животът. Обръщали ли сте внимание, че в обществото, където има една глава на семейството – мъжът, почти няма разводи, а там, където има равни възможности на мъжа и жената, там разводите са под път и на път?

Какво помага и пречи на жената, захванала се с бизнес?

Съществува такъв проблем – късо съединение между самката и съпругата. Интересите на съпругата и интересите на самката – това са различни интереси. Правил съм изследвания сред жените, които са започнали собствен бизнес. Живописна картина: жената започва да печели повече от мъжа си, в семейството възникват проблеми, мъжът започва да се държи странно. Започват търкания, скандали, нещата стигат до развод. Нали мъжът е виновен? Този тъпанар? Да, ама не! Вие сте виновни, онази самка, която е във вас. Онази самка, която печели повече, започва да се държи странно. Защото самецът до вас губи привлекателността си в очите ви. И онова, за което сте си затваряли очите, което сте търпели, започва да ви дразни. Струва ви се, че той е по-слаб. Всъщност във вашата глава е станало късо съединение. Самката не ражда потомство от по-слаб самец!

Дайте 1 съвет на бизнес дамите!

Скъпи жени! Веднага след като нещата ви потръгнат, трябва по всякакъв начин да стимулирате мъжа си да стане делови юнак – предприемач, голяма работа, известен художник, писател, публицист… Така че по никакъв начин да не е на по-ниско стъпало на социално-икономическата стълбица от вас. Иначе кристалната ваза на семейството може да се пръсне на парченца.
Категорично не е възможно да се правят експерименти с живота, защото може да стане така, че в залеза на живота да кажете: „Експериментът не се получи, защото експериментаторът излезе глупак.”

Истинската валута на този свят е една – времето на живота ви. Харчете го внимателно! На първо място – за себе си и близките си!
Не оставяйте възпитанието на децата си на хора, за които семейните ценности не означават нищо. И помнете, че успешните хора на първо място служат на своите родители!

Image Gallery

View the embedded image gallery online at:
http://www.businesslady.eu/politika-i-socialni-roli/socialni-roli/item/2876-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD,-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD#sigProId25656b7a3b