Мексиканският Канкун – древен и модерен, с над 3 млн.туристи годишно

Може би си мислите, че познавате Канкун - 23 км девствени бели плажове, оформени като цифрата "7", кристално чисти синьо-зелени води и страстни нощи с перфектна Маргарита в ръка, нали? Е, определено не грешите, но ако това е вашата пълна представа за Канкун, значи не го познавате изцяло.

 

Канкун е известен крайбрежен град, разположен в мексиканския щат Кинтана Роо на полуостров Юкатан, на север от световноизвестната Ривиера Мая. Несъмнено това е най-големият и най-красив международен морски курорт в страната и всяка година е посещаван от над 3 милиона туристи. Разделен е на 5 зони - Остров Канкун, Урбанистична зона, Пуерто Хуарес, Франка Ехидал и Алфредо Бонфил.

 

Историята на града датира от 1967 година, когато мексиканското правителство признава значението на туризма за икономическото бъдеще на страната и започва да търси идеалното място за развитие на този отрасъл. Канкун се развива като туристически обект едва през 1974 година. От тогава до днес населението му достига близо 630 000 жители.

 

Канкун е истински тропически рай. Курорта се различава от други карибски дестинации с инфраструктурата, съвременните удобства и философията на обслужване. За разлика от много други части на Карибите и Мексико, Канкун е построен за туризъм и продължава да отговаря на нуждите на своите над 3,3 милиона посетители годишно. Гостите на града могат да се докоснат до много светове - карибски и мексикански, модерен и древен, активен и релаксиращ. Канкун е ненадминат в способността си да предлага културни и археологически съкровища, естествена красота, многобройни занимания и удобства в северно-американски стил.

 

Едно от най-големите предимства на морския курорт е, че предлага настаняване по вкуса и възможностите на всеки гост. Редом до лъскавите 5-звездни “all inclusive” спа хотели и крайбрежни вили се нареждат и по-икономични такива. Канкун е идеална дестинация както за релаксираща почивка, така и за активна дейност. Ако сте авантюрист, предпочитащ рядко предлагани водни спортове, то тук сте в свои води и имате избор сред десетки оферти за подводно гмуркане и обиколки из морското дъно. Можете да плувате с делфини и китови акули, да разгледате най-големия подводен музей в света, да карате сърф, джет, водни ски или да се разходите с лодка до съседен град или остров, да спортувате тенис, баскетбол, голф или спортен риболов на някой от многото кейове, обособени за рибари, да посетите музеите на открито, основно с останки от градове на маите, да пазарувате или просто да се отпуснете в някое приятно ресторантче. Не пропускайте и подводният музей в Канкун. А с настъпването на нощта десетки страхотни барове, дискотеки и открити заведения на плажа отварят врати и поддържат купона до сутринта.

 

В близост до Канкун се намират много археологически обекти като Чичен Ица, Коба и Тулум, както и подводни пещери Сenote.