Острови с оживени форми

Има толкова много зашеметяващи пейзажи на Земята, с които природата не престава да ни учудва. Островите често са достатъчно красиви сами по себе си. А когато ги гледаме отгоре, оставаме поразени от разнообразните им форми. Майката природа със сигурност е вложила доста хумор в проектирането на някои от тях.


1.Делфин - Този коралов риф-остров, разположен край северното крайбрежие на Флорес, Индонезия, е просто зашеметяващ. Изглежда сякаш формата му е била вдъхновен от делфините, плуващи около него.

 

 


22.Усмивка - Островите Маникан, Мамутик и Сулуг в Малайзия са така групирани, че образуват усмивка, която поздравява онези, които ги гледат от въздуха.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


33.Бумеранг - Този бумеранг се намира точно в средата на Южнокитайско море. Можете да го видите по време на полет от Манила до Куала Лумпур. Атолът е част от островния архипелаг Спратли, който се състои от над 750 островчета и рифове.

 

 

 

 

 

 

 

 


44.Водно конче - Както се вижда от снимката, направена от спътник на НАСА, най-големият от Галапагоските острови - Изабела, изглежда точно като морско конче. Той е формиран от вулканични изригвания, случили се преди милиони години. Ако се вгледате внимателно, ще видите трите кратера на вулкани, които са създали острова.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


55.Око - Това невероятно човешко око, с ретина и ирис, може да се види във водите край Малдивите. Ако предпочитате пък, можете да го оприличите на гигантска медуза. Всъщност, разбира се, това е един коралов риф – или пък раждането на нов остров

 

 

 

 

 

 

 


66.Карикатура - Можеш ли да различиш голямата глава, очите и отворената уста на тази карикатура? Намира се във водите на Индийския океан.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


77.Скат - Датският остров на снимката се намира съвсем близо до северния бряг на Фунен - третия по големина остров в Дания. С триъгълна форма и дълга "опашка", той наистина прилича на скат.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


88.Килимче - Бора Бора - Френска Полинезия в Тихия океан наподобява килимче. Това килимче предлага много възможности за дейности на открито: можете да посетите сафари, да плувате, да правите слънчеви бани на плажа, да видите как се хранят акули или дори скално катерене.

 

 

 

 

 


99.Венецианска маска - Това е остров Хувахендхо на Малдивите. Не ви ли прилича на венецианска карнавална маска с различните си орнаменти? Малдивите са истинска съкровищница, когато става дума за острови с различни форми и размери. Има общо 1190 коралови острова, групирани в двойна верига от 26 атола. Малдивите се разстилат в продължение на около 90 000 кв. км, което ги прави един от най-разпръснати архипелази в света. За съжаление обаче, те са изложени на сериозен риск от потъване.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


1010.Сърце - Островът на влюбените, както го наричат заради формата му, се намира в близост до хърватското крайбржение. Той е една от малкото естествени земни сърцевидни форми. Истинското му име е Galešnjak и е частна собственост. Пълен с диви растения и дървета, той е популярен по целия свят заради необикновената си форма.