Бъдете бдителни – запознанства в различните дни от седмицата са съдбовни

Небесните управители

 

Според древната астрологическа система, актуална до наши дни, всеки ден от седмицата има свой небесен покровител. Понеделник се ръководи от Луната, вторник - от Марс, сряда - от Меркурий, четвъртък - от Юпитер, петък - от Венера, събота - от Сатурн, неделя - от Слънцето.
Луна, луна, цветя, цветя...Ако двама души са се запознали в понеделник, могат смело да разчитат, че ще бъдат духовно близки, житейските им ценности и приоритети ще съвпадат. Освен това те ще си оказват морална подкрепа, ще се грижат един за друг, ще участват в семейните и битовите дела, ще си помагат в работата, за да постигнат целите си. Такива отношения би трябвало да предвещават добро бъдеще. За да могат взаимоотношенията им да се развиват успешно, те трябва, първо, да си доставят взаимно нови впечатления и, второ, да не крият нищо един от друг, а открито да споделят, да изразяват тревогите и радостите си.

 

Двете лица на медала

 

Ако сте се запознали във вторник, във връзката ви ще има всичко, което може да даде планетата Марс - ентусиазъм, самоувереност, решителност, деловитост, активност, енергичност. Новопоявилият се колега, приятел или любим ще ви вдъхновява за нови подвизи - трудови или любовни, ще повиши самооценката ви, ще ви помага в начинанията ви. Но започналото във вторник познанство има и обратна страна. Новият ви познат ще действа прекалено напористо, настойчиво и взискателно. Може да почувствате как се опитва да ви подчини на волята си, да ви остави в сянката си, да използва възможностите ви за достигане на свои цели. Има и още един проблем - много лесно можете да се скарате. Как да избегнете недоразуменията? Необходимо е да се заемете с нещо заедно. Новата работа постоянно ще ви сплотява и обединява, независимо от разногласията помежду ви.

 

1Вълшебната пръчица

 

Меркурий, който управлява средния ден на седмицата, е лека и подвижна планета, затова отношенията, започнали в този ден, имат всички шансове за успех. Човекът, когото сте срещнали в сряда, ще бъде много комуникативен, открит, с чувство за хумор. Дори ако е малко затворен по характер, контактът с него ще ви носи огромно удоволствие. Вие ще съумеете да си дадете един на друг море от важна информация. Освен това новият ви познат като с вълшебна пръчица ще ви избави от тягостните ви мисли. Има обаче едно неудобство - ако в такива отношения изведнъж се появи пукнатина, тя едва ли ще може да бъде “залепена” някога.

 

Нови хоризонти

 

Много полезни могат да се окажат познатите, които сте срещнали в четвъртък, деня на Юпитер, който отговаря за разширяването на сферата на дейност. Такъв познат за вас (както и вие за него) ще бъде като пътеводител към нови хоризонти, ще откривате нови перспективи и взаимно ще си помагате в развитието си. Той може да стане ваш покровител, перспективен делови партньор или човек, общуването с когото ще разшири светогледа ви. Проблеми в отношенията ви може да възникнат поради дребни разногласия, които обаче може да прераснат във взаимно неразбиране. За да запазите този изгоден от всякаква гледна точка съюз, трябва да решавате проблемите веднага, щом възникнат.

 

Необходимо запознанство

 

Много приятни са отношенията между хората, запознали се в петък - деня на Венера, планетата на удоволствията. Такива хора обичат да им е приятно и комфортно по всяко време и при всякакви обстоятелства. Те ще успеят да удовлетворят взаимно потребностите си от охолен и добре подреден живот. Задачата ви ще бъде да помагате на другия в удовлетворяване на желанията му и подобряване на материалното му положение. Ако единият обаче започне да дърпа чергата към себе си, отношенията бързо ще стигнат до задънена улица.

 

2Емоциите не влизат в сметката

 

По противоположен начин си въздействат хората, които са се запознали в събота. Сатурн, управляващ този ден, отговаря за кариерата. Целта им ще бъде да си помагат взаимно в работата, в реализацията на плановете си. “Съботните” познати едва ли ще започнат да говорят за преживяванията си, затова пък с лекота ще обсъждат как да си помогнат в професионалното израстване. Но древните астролози ненапразно са нарекли Сатурн “зловредна планета”. По тази причина отношенията между хора, запознали се в събота, може да се обтегнат поради прекалената амбиция на двете страни. Ако обаче се научат взаимно да се вслушват в мнението си, съюзът може да бъде много изгоден и за двамата. Отношенията, започнали в събота, ще се превърнат в своеобразно изпитание за силата на характерите. Впрочем понеже Сатурн е и планета на съдбата, често в събота ние срещаме своята съдба - човека, с когото ще бъдем свързани дълги години.

 

Търсим таланти!

 

По подобен начин може да се развият отношенията на запозналите се в неделя. Слънцето, управляващо този ден, подобно на Марс притежава огнена, стимулираща, вдъхновяваща енергия. Затова вашият нов познат явно или косвено ще бъде вдъхновител на творческата ви дейност, ще ви помага да разкриете способностите и възможностите си. Вие също няма да му останете длъжни. Благодарение на вас “неделният”ви познат или любим ще разкрие талантите си. Казано високопарно, вие ще бъдете един за друг слънцето, което свети, топли и радва. И ако в този съюз възникнат недоразумения и спорове, те ще бъдат само поради творчески разногласия.