Кои са най-подходящите храни за първа среща...?

Така както поведението и външният вид могат да повлияят на впечатлението от първата среща, същото може да се каже и за избора на храна, който потенциалните партньори правят.


Сядайки в ресторант, двама души на среща винаги преценяват внимателно какво да си поръчат и препрочитат менюто многократно.


Според ново британско проучване дамите, които за пръв път излизат с обекта на желанията си, почти винаги си поръчват храна, която лесно се разрязва с вилица и нож и може спокойно да се яде на малки хапки.


37% от жените признават, че на първа среща никога не си поръчват зелена салата или спагети, защото консумацията им предполага нацапване на покривката и дълго увиване на храната около вилицата. 40% са на мнение, че трябва да приемат минимално количество храна и поне две чаши бяло вино, а 10% от британките пропускат основното хранене и директно преминават към десерта и шампанското.


Проучването показва и предпочитанията на мъжете при поръчката им в ресторант на първа среща. Въпреки че имат нужда от почти двойна порция храна от тази на дамите, те обикновено се съобразяват с техните желания. 42% от господата на Острова споделят, че под претекст, че "дамите винаги са с предимство", изчакват тяхната поръчка и внимателно подбират храната си спрямо тяхната. По този начин си гарантират доброто впечатление, тъй като опасността да се изложат с избора си става в пъти по-малка. 

 

27% от мъжете изобщо не държат на яденето и използват цялото си старание, за да подберат чудесна бутилка вино, с помощта на която да гарантират доброто настроение на вечерта.