Как да се храним за красива кожа

След дългата зима е време да дадем на кожата си пролетно усещане за свежест и блясък. Сезонът изобилства на полезни за красотата храни. Трябва само да се възползваме.


Достатъчно правилни мазнини
Именно мазнините правят кожата еластична. Най-добрият източник на мазнини са рибата, ядките и студено пресованите масла и зехтини.


Зелени и тъмнозелени зеленчуци
Богата на витамин А, който има антиоксидантно въздействие на кожата. Съдържат също витамини Е, С и фолиева киселина, което ги прави подходящи и за здравето.


Beauty-FoodsЯбълката
Спокойно може да се определи като суперплод, тъй като е сред най-полезните за организма. С високото си съдържание на пектин и комплекс от витамини тя заема водещи позиции по отношение на здравето, а и на красотата. Много е важно да не отстраняваме кората, тъй като в нея са скрити най-ценните съставки на плода.


Червено-оранжевите плодове
Те са изключително полезни за кожата, тъй като съдържат каротин (той им дава това оцветяване). Каротинът се натрупва в черния дроб и се преобразува във витамин А.


Водата
Количество изпита вода през деня трябва да съответства на 30 мл за кг тегло. Средната доза е 2 л. Водата е важна за хидратацията на целия организъм, подобрява храносмилането и изчистването му. Което като следствие ни дава здрава, чиста и сияйна кожа.


Пълнозърнести храни
Богати на фибри и антиоксиданти те действат чудесно на кожата. В съчетание с бобови храни и варива дават незамените аминокиселини, които са полезни за правилното функциониране на организма.