Print this page

Близо 6000 души използват българската платформа за онлайн обучение Smart Classroom

6% ръст в регистрациите на нови профили отчита безплатната онлайн платформа за смесено обучениe през последната година

София – 8 декември 2021 г. – 6% ръст в регистрациите на нови профили отчита безплатната онлайн платформа за смесено обучениe Smart Classroom за последната календарна година. Внушителен е броят на проведените през 2021 г. безплатни обучения за работа с платформата – 40 броя обучения са проведени, а в тях са взели участие 697 български педагози от цялата страна, от които – 486 по програмата за създаване на професионално портфолио; 198 – за работа с платформата и 13 – за създаване на ресурси с AR.

„Информацията беше поднесена изключително професионално и човек с лекота си прави портфолиото...за което много благодаря!“, коментира инж. Деляна Братоева-Кръстева, заместник-директор по учебната дейност при ПГ "Атанас Дамянов", гр. Николаево.
„Истинско удовлетворение ни носи фактът, че въпреки предизвикателствата, успяваме да отговорим на належащите потребности на учителите. Най-голям принос за това имат нашите колеги обучители по програмите ни за възможностите на платформата“, допълни Магданела Делинешева, председател на УС на фондация „Образование 5.0“, която е партньор по проекта.

За да помогне на потребителите да използват най-пълноценно различните функционалности на платформата, Samsung България ще продължи да инвестира и в провеждането на десетки безплатни обучения, носещи квалификационни кредити и през 2022 г.

Smart Classroom е проект, част от политиката за корпоративна социална отговорност на Samsung Electronics България. Компанията е инвестирала в развитието на проекта над 100 000 лева през 2021 г., следвайки мисията си „Enabling people. Together for tomorrow“. Проектът стартира през 2013 година и до днес над 50,000 души са се включили в различните инициативи по проекта, фокусиран да повиши дигиталните умения и онлайн обучението в страната.

„С развиването на Smart Classroom успяваме да отговорим на нуждите на обществото ни в трудни времена, когато онлайн обучението от нетрадиционно се превърна в норма. Щастлива съм, че близо 6000 души в страната са открили всичко нужно за своя обучителен процес онлайн в Smart Classroom – единствената безплатна платформа за онлайн обучение у нас със специализиран екип на разположение на потребителите по всяко време.“, сподели Жасмина Петкова, Мениджър PR & Корпоративни социални проекти в Samsung България.


За Samsung Electronics Co. Ltd.
Samsung Electronics Co. Ltd. вдъхновява света и оформя бъдещето с трансформиращи идеи и технологии, преобразявайки света на телевизорите, смартфоните, носимите устройства, таблетите, фотоапаратите, дигиталните уреди, принтерите, медицинското оборудване, мрежовите системи и полупроводници и LED решенията. Водещи са и в пространството на Internet of Things с отворената платформа SmartThings, широко портфолио от умни устройства и проактивно сътрудничество с различни индустрии. За да откриете повече, моля, посетете нашия официален информационен сайт news.samsung.com.


За Инфино
С екип от 15 ИТ инженери Инфино ежемесечно работи и предлага иновативни софтуерни решения по Smart Classroom проектите на Samsung. За повече информация: https://www.infinno.com/

За Фондация „Образование 5.0“
Мисията на фондацията е развитието на образованието, науката, културата чрез утвърждаване на новите технологии. Дейността й е свързана с организиране на обучения, форуми и събития, издаване и разпространение на учебно и научно съдържание, проучвания и анализи. „Образование 5.0" вярва, че позитивната социална промяна следва да се осъществи благодарение на съвместните усилия на целия граждански сектор, затова организацията цени високо осъществяването на проекти в партньорство. За повече информация: https://edu5.0.bg/