Print this page

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ ЗА СЕДМИЦА НА ЕМОЦИОНАЛНАТА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ, СОФИЯ, 29.10 – 01.11.2019

Есенната Седмица на Емоционалната интелигентност, организирана от Фондация за развитие на Емоционалната интелигентност ще се проведе в периода от 29.10 до 01.11.2019 г. в София. Създадена през април 2019г. от д-р Антонина Кардашева, д.пс.н., фондацията цели да обедини професионалисти и експерти от различни области на науката и практиката, които имат интерес към емоционалната интелигентност и искат да подпомагат развитието на знанието за емоциите.


Мисията на Фондацията е да подкрепя и насърчава развитието на теорията, научните изследвания и много мащабно - приложимостта на емоционалната интелигентност във всички социални области и професионална практика. Също така - да бъде партньор на всеки, който иска да се развива и израства! Фондацията развива активна дейсност в няколко направления - научна и изследователска, практическа в подкрепа на различни социално значими дейности като психопрофилактика, образование, менторство и коучинг, както и методологическа подкрепа в приложения на емоционалната интелигентност в бизнес среда.


Събитията в Седмицата на Емоционалната интелигентност - Втора международна конференция на тема „Emotional Intelligence – Smart strategy for Health” ще се проведе на 29.10.2019 г. в София, Зала 7 на НДК и тридневно Сертификационно професионално обучение в периода от 30.10 до 01.11.2019 г. ще се проведе в зала „Перла“ в Хотел „Даунтаун“, София.


Екипът на Фондацията има изключителен респект към всички хора, които оценяват, че най-ценният им ресурс е ЗДРАВЕТО и знаят, че Емоционалната интелигентност е рецептата за психично и физиологично здраве. Емоционалната интелигентност е „лекарството“ за поддържане на здравословна връзка със средата и устойчиво благополучие!


Темите в програмата на конференцията са структурирани в пет панела, разглеждащи връзката между емоционалната интелигентност с епигенетиката, психосоматиката, красотата, стрес и бърнаут, стратегии за здраве. Различни лектори от България и чужбина ще представят своя новаторски принос към значимата връзка между Емоционалната интелигентост и храненето, ендокринни заболявания и стерилитет, породени от емоционални проблеми и нарушен здравен статус.


Програмата на обучението, 30.10 – 01.11.2019г. ще предостави на участниците експертно знание по емпирично-базирани резултати за Емоционална интелигентност, ефективни стратегии и умения в прилагането й във всички сфери на социалния живот. Сертификатите ще дадат легитимност и възможност на участниците да развият и прилагат знания по Емоционална интелигентност в разнообразна работна среда и условия.


Фондация за рязвитие на Емоционалната интелигентност има сключено споразумение за професионално партньорство с Международното общество по Емоционална интелигентност /ISEI/, Ню Йорк, САЩ. С подкрепата и съдействието на президента на ISEI доц. д-р Джон Пелитери се осъществяват обученията и в България, чиито сертификати са международно признати. Ценното в този вид обучения е, че всеки професионалист, след приключване на трето сертификационно ниво, може да използва международният сертификат в целия свят, защото е издаден от борда на ISEI, на базата на акредитирана обучителна програма към ISEI.


Повече за Фондацията и за събитията в Седмицата на Емоционалната интелигентност, можете да видите:
- на сайта ни https://foundation-ei.org
- на нашите страници във Фейсбук и Линкедин

https://web.facebook.com/foundation.ei.bulgaria/;
https://www.linkedin.com/in/antonina-kardasheva-phd-dsc-88b5b618/