8 начина да бъдем по-успешни в работата

Да бъдете автори на собствените си успехи е страхотно. Напълно закономерно са по-успешни жените, които не наблюдават собствения си живот като латино-американски сериал, а всекидневно се опитват да го сътворят като шедьовър.
Всичко, което ви се случва, е ваше дело! Забравете оправданията. Всеки успех или неуспех е ваша заслуга, независимо какви аргументи търсите за собственото си успокоение.

 

Бъдете целеустремени! Това е задължителният аксесоар за всяка дама , която иска да се реализира. Поставяйте си ясни цели и напредвайте към тях стъпка по стъпка.

 

Развивайте своята устойчивост! Устойчивостта е един от основните принципи на успелите. Ако се владеете, провали, които иначе биха ви хвърлили в дълбока депресия, ще ви изглеждат като временен неуспех по пътя към успеха.

 

Зареждайте се с енергия! Невъзможно е да бъдете успешни при недостатъчни енергийни запаси. Каквито и попадения да имате в офиса, намерете и неща извън него, които да ви мотивират.

 

430319 380744568604752 884880235 nНе се страхувайте да рискувате! Но го правете разумно и оправдано. Успехът подминава тези, които стоят на едно място от страх да не излязат на загуба. Бъдете инициативни!
Упражнявайте се в гъвкавост! Развийте у себе си такива умения, че винаги да отговаряте на променящата се действителност. Всъщност, високата адаптивност е задължителна за вашето израстване.

 

Бъдете отговорни! Чувствайте се ангажирани с нещата, които казвате и вършите. След като веднъж сте поели ангажимент, се постарайте да го изпълните. Стремете се обаче, в готовността си да поемете всичко в свои ръце, да не надцените собствените си възможности.

 

Бъдете комуникативни! По пътя към успеха ще ви се наложи да разпознаете, да привлечете и мотивирате правилните хора, които ще ви помогнат. Ето защо е наложително да развиете богата гама от умения за общуване, които да ви помогнат да се чувствате в “свои води” при контактите с всякакви хора.