Kaufland България реализира продажби на близо 750 хиляди продукта „Брей!“ само за месец

Продуктите от собствената марка на компанията, които бележат най-голям потребителски интерес, са киселото мляко, лютеницата, домашните сладка и точените кори

София, 20 юли 2020 г. – Kaufland България реализира продажби на близо 750 хиляди продукта „Брей!“ само месец след официалното представяне на марката на пазара. Най-голям потребителски интерес отбелязват киселото мляко от серията с общо 260 000 продадени кофички, които се равняват на 104 тона, различните видове лютеница с общо 76 000 продадени бройки, следвани от домашните сладка с общо 56 000 бурканчета или 14 тона и точените кори „Брей!“ с продадени 45 000 бройки.

Засилен интерес от страна на клиентите отчитат и колбасите, и пресните месни продукти от линията, които общо достигат над 100 000 продадени бройки. Сред тях са Горнооряховския суджук със защитено географско указание, направен по традиционна рецепта, филе „Елена“ и панагюрската луканка с традиционно специфичен характер, както и пресните месни продукти със стандарт Стара Планина. Всички месни продукти от марката са произведени в регионите на Варна, Велико Търново, Горна Оряховица, Добрич, Пазарджик и Пловдив.

Високо потребителско търсене има още към традиционните за българската трапеза сирене и кашкавал от марката, както и селския хляб с българско брашно, бозата с българска пшеница, яйцата от свободни кокошки и българския мед „Брей!“.

„Трябва да призная, че потребителският интерес към „Брей!“ надминава прогнозите ни. За редица от продуктите търсенето е сравнимо, а на места и надхвърля, това на марки, които са вече добре наложени на пазара. Това означава, че клиентите ни се доверяват и оценяват високото качество на продуктите „Брей“. Това ни стимулира да продължим да работим и да развиваме линията“, коментира Иван Чернев, изпълнителен директор на Kaufland България.

Освен интереса на потребителите, „Брей!“ привлече и вниманието на журито на конкурса „Компания на годината“, което отличи новата линия продукти на търговската верига с награда в категорията „Налагане на търговска марка“ само месец след представянето й на пазара.

Kaufland България разработва първата си национална собствена линия продукти „Брей!“ заедно с 20 български производителя от 15 региона у нас. Марката стартира с 61 продукта, а до края на годината компанията планира да увеличи двойно асортимента на „Брей!“, като запази доброто съотношение между високото качество и конкурентната цена.


За Kaufland
Кауфланд България ЕООД енд Ко КД е на българския пазар от 2006 г. Веригата има 60 хипермаркета в 34 града в страната. Повече информация можете да откриете на www.kaufland.bg.