Как да отгледаме деца с предприемчив дух

Ако четете тази статия, може би сте родител, който се надява децата му в бъдеще да работят за себе си. Може би сте предприемач, или човек, който би искал да стане такъв. Най-малкото, вероятно сте заинтригувани и впечатлени от стремежите да създадеш нещо свое, от което да печелиш.

 

Ние не мислим, че предприемачеството непременно трябва да означава стартиране и ръководене на бизнес. То е свързано повече с преследването на възможности, където и да се намират те, независимо от това какви ресурси управлява човек в самото начало.

 

Ако цените идеалите на предприемачеството, вероятно не бихте имали нищо против децата ви да растат, възпитавани с тях. С други думи, ако не можете да станете Бил Гейтс, то не е толкова лошо да бъдете неговия баща или майка, нали? Започнете още сега със следните стъпки.

 

•Окуражавайте децата си да имат различни преживявания в развитието си. Промяната е единствената константа. Това е урок, който много от най-добрите предприемачи са научили рано в живота. Техните работни места никога не са се превръщали в тяхната идентичност, защото са ги сменяили много пъти. От холивудски продуценти, до интернет пионери, които са били офицери на служба - всички се съгласяват, че предизвикателството е постоянно да се учиш нещо ново. Да се променяш и да живееш с това.

 

•Окуражавайте ги да имат различен академичен опит. Често срещана заблуда е, че за да успееш с нов бизнес, трябва да си най-опитният играч в индустрията. Това погрешно разбиране е унищожило вдъхновението за реализация на много добри бизнес идеи. За да имаш успех на пазара, е необходим уникален поглед, който помага за идентифициране на нуждите на клиента. Трябва да можеш да разработиш убедителна стойност на своя продукт. Дори да има по-опитни от теб. Все от някъде трябва да се започне. Винаги има по-добри.

 

•Запишете ги на спорт, особено тези, които имат нужда от упоритост. Хората, които участват в маратони, или се състезават в триатлони, са упорити и остават мотивирани при всякакви трудности. Трудно е да се намери по-добро описание на личностните характеристики, нужни да успееш като предприемач.

 

•Пазете ги от прекалено много безпокойство. Нека растат като се радват на професионалните успехи на баща си и майка си. Нека се вдъхновяват от родителите, без да попиват от стреса, нужен за постигането им, паданията и изправянията.

 

•Научете ги да "прегръщат" късмета. Късметът играе основна роля за успеха или неуспеха на всяка предприемаческа дейност. Така че, ако можете да научите децата си да прозират възможностите дори в такъв вид, в какъвто не са си ги представяли, и да приемат идеята за риска и несигурните резултати при смело начинание, те вероятно ще успеят в един свят, изпълнен с променливи. Има огромно количество късмет, който определя колко успешни хора ще бъдат децата ви. Но ако ги научите да управляват страха си, те имат по-големи шансове.

 

Препоръки на Джон Бръкстоун и Бил Мърфи - автори в сайта на американското списание Inc.