VIVACOM с награда „Златно сърце’18” за дигитализация на образованието

Виваком - първият и най- голям телекомуникационен оператор в България си заслужи отличието „Златно сърце’18” на годишните награди на сп. и клуб Business lady и сп. Bulgaria Business Review за „Инвестиции в дигитализацията на образованието” в категория Образование, обучение и развитие, които се проведоха на 4.12.2018 г. в хотел Хилтън. Наградата бе връчена от г-жа Цвета Караянчева, председател на Народното събрание на Република България на Веселка Вуткова, директор Корпоративни комуникации на Виваком на изисканото събитие, целящо да покаже добрия пример в обществото.


VIVACOM е лидер в предоставянето на съвременни телекомуникационни решения за частни и бизнес клиенти - мобилни и фиксирани гласови услуги, оптичен интернет, цифрова HD телевизия от най-ново поколение. Като технологичен лидер, Виваком застава активно зад редица инициативи и иновации в сферата на образованието, като подпомага и инициира различни дигитални проекти.


Едно от първите начинания е платформата за изучаване на математика и информатика – VIVA Cognita, разработена съвместно с Института по математика и информатика. Тя има за цел да представи математиката по достъпен и интересен начин чрез разнообразни интерактивни задачи.


Дигиталната платформа за изучаване на история VIVA History съдържа над 250 видео урока за българската история. Проектът представя историческите теми от България по нов интересен начин и дава възможност на ползвателите да тестват своите познания в сайта. За най-малките е предвидена серия от анимирани клипове. И двете платформи са безплатни и се стремят да направят учебния процес по-атрактивен, като предоставят достъпно и актуално съдържание, използват нови методи и технологии и правят цялостния процес интерактивен.


Най-голямата образователна инициатива на компанията е Образование 4.0, която е съвместна с вестник 24 часа. С помощта на партньорски медии и институции кампанията има за цел да подпомогне дигитализацията на образованието, така че то да стане интересно и адекватно на утрешния ден. Ученици, родители, учители, експерти, представители на образователните институции споделят своето разбиране по темата, за да бъде постигнато общо виждане за формулировка на това какво е “дигитално образование”. Крайната цел е предложенията да бъдат включени в национална стратегия за дигитално образование, която да бъде приета от Народното събрание.