Пролетен прием за програмите на МОНТФИЗ

До 14-ти март 2014 г., петък, продължават записванията за пролетния прием в школите и курсовете на МОНТФИЗ. Курсистите ще бъдат приети след кастинг, който се провежда на 15-ти и 16-ти март 2014 г.

 

Школите обхващат всички възрастови групи – деца, младежи и възрастни, както и доста голямо многообразие от сценични изкуства – актьорско майсторство, танци, творческо писане и мислене. Новост са курсовете с бизнес ориентация като Комуникационни и презентационни умения и Публична реч. Големият интерес на родителите към правилното и свободното изразяване на децата наложи въвеждането на курс по правогор за деца.

 

Преобладаваща част от преподавателите в Школи МОНТФИЗ обучават студенти в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“. Затова МОНТФИЗ са привлекателни за всеки, който търси досег с водещи имена в българското театрално и сценично изкуство и иска обучението му да бъде в ръцете на професионални и доказани педагози.

 

Школи МОНТФИЗ имат дванадесетгодишна история в обучението на деца, младежи и възрастни в областта на изкуството. В семейството на МОНТФИЗ са Актьорски школи, Танцови школи, Школи по творческо писане и мислене. От самото си основаване школите залагат на най-добрите образователни практики.

 

„Образованието в България има големи пропуски в областта на литературата, музиката и в естетическото възпитание като цяло. Училището не дава достатъчно натрупвания в областта на интектуалното, липсват резултати, свързани с базисното възпитание, включително елементарни, етични норми на поведение. Тези пропуски нанасят много тежки вреди и точно тук са много полезни усилията и приносът на МОНТФИЗ, който запълва тази ниша и се грижи да попълни пропуските на началното и на средното образование.” – споделя проф. Здравко Митков, режисьор, театрален педагог и директор на Сатиричен театър „Алеко Константинов”