Нов проект ще обучава творци на финансова грамотност

Рисували ли сте финансова услуга? Как бихте направили пластика на инвестиция на българския капиталов пазар? Какви цветове ще използвате, за да изобразите финансовата грамотност?

 

С подобни нетипични въпроси финансисти ще провокират артисти в новия проект на корпоративен университет "Карол" - "Арт семестър". Целта на образователната инициатива е да предостави възможност на участниците в нея да рисуват и създават това, което мислят за финансите, парите и финансовата грамотност, което да доведе до изграждането на нов тип култура.

 

Обучението е напълно безплатно и в него могат да се включат творци - художници и приложници. Допускат се както членове на Съюза на българските художници (СБХ), така и студенти и хора със свободни професии.

 

Произведенията, създадени по време на креативното обучение, ще бъдат изложени в клиентски салон. Всеки експонат ще може да се продава по цена, която сам авторът определи. Обучителната част на семестъра ще включва лекции и индивидуална работа; артшопи; работилници с различни материали; брейнсторминг.

 

Кандидатстването за участие е отворено. Желаещите да се включат трябва да изпратят кандидатурите си на This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Презентациите на проектите са планирани за 30 май т.г., а откриването на арт салона за месец юни. Подробна информация за инициативата можете да откриете на страницата на СБХ или като се свържете с ръководителя на проекта - Милена Петкова, на телефон: +359 2 4008 293.