Предстои тридневно състезание за млади програмисти във ФМИ

На 25-ти, 26-ти и 27-ми април 2014 г. ще се проведе третото издание на състезанието за млади хора с интерес и умения в областта на програмирането и високите технологии – HackFMI.

 

Тридневният маратон се организира от Факултета по математика и информатика (ФМИ) към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той ще се проведе в зала "Мусала", а неговата тема тази година е Hack for Charity. Всички общи насоки за участие можете да разгледате тук. В състезанието могат да се включат ученици и студенти от всички университети в страната.

 

Целта на организаторите е да създадат традицията всеки семестър да има по един тридневен маратон за компютърни специалисти, през който младежите да решават конкретно поставени проблеми, да правят контакти, докато търсят работа, и да намират поле за изява.

 

Сформираните екипи работят с хора от индустрията, които им помагат по въпроси, свързани с конкретни технологии или архитектурни решения. Желаещите да се включат в събитието трябва първо да се регистрират. Те могат предварително да заявят идея, върху която ще работят, както и екип. Допълнителна информация можете да откриете на официалната страница на проекта.