Шефилдски университет и в София

Един от най-елитните британски университети – Шефилдският университет - присъства в България със съвместни бакалавърски и магистърски програми заедно с Висшето училище по застраховане и финанси. Двата университета предлагат на своите студенти изключително атрактивни възможности за стипендии, които заедно със студентските заеми превръщат придобиването на британска диплома на достъпна цена от мечта във възможна реалност.

 

Все повече кандидат-студенти и техните родители се възползват от възможността за придобиване на престижна британска диплома на разумна цена, близо до дома. С покачването на таксите на университетите във Великобритания и с намаляването на работните места заради световната икономическа криза, опцията, предлагана от Шефилдския университет и ВУЗФ, става все по-предпочитана.

 

За да станете студент в бакалавърските програми на University of Sheffield и ВУЗФ в София е необходимо да владеете добре английски език и да притежавате един от 3-те сертификата за удостоверяване на ниво – IELTS, CAE или TOEFL. Друго изискване е дипломата ви за средно образование да е около „много добър” 5.00.

 

За кандидатите за магистърските програми изискванията за английски език са същите, нужни са още завършена бакалавърска степен и две препоръки.

 

Преподаването в университета е изцяло на английски език. След успешно звършване се получават две дипломи – една от University of Sheffield и една от ВУЗФ.