Весела Бонева и Светлин Къслев с патриотичен призив към българите зад граница

Елате си” е най-новият проект на творческия тандем

Весела Бонева и Светлин Къслев представиха най-новата си песен „Елате си”. В нея те провокират съзнанието на всички, които са далеч от България, но я носят в сърцето си. “Камъкът тежи на мястото си” и всеки е сред свои, когато е в родината си!” – споделя поп-звездата.

Популярните музиканти призовават всички българи, които живеят извън родината, да се завърнат тук, където ги чакат близки и приятели, семейство и дом. Талантливата Веси Бонева се довери на Александър Корабов – Bate Sa, чийто текст “удря” в сърцето, а музиката и аранжиментът на най-новия проект на Star Light records са дело на неповторимия Светлин Къслев. Гайдарът Стойо Стоев и китаристът Щерион Пилидов придават на звученето автентичност и дълбочина. Прекрасната природа на България е уловена от опитното око на Павлин Иванов – Bashmotion във видеото към „Елате си”.

Веси Бонева има в дискографията си парчета като „Ring The Bells“, „Believe“ и „If You Want to Touch Me“. Тя е носителка на награда за „Най-добър български видеоклип“ на МAD TV Гърция, а сред местата, където е имала концерти, е и легендарният австрийски клуб „U4“, известен с гостуванията на имена като Prince, Sade и David Guetta.

Веси е родена на 16 април 1988 г. в град Пловдив. Занимава се с музика от 5-годишна. Майка ѝ още тогава я води в „Общински детски комплекс“ в град Пловдив при учителката ѝ по пеене Теодора Чернева. Учи в музикална паралелка в училище „Кирил и Методий“ – град Пловдив, с профил класическо пеене. Свири на пиано от 8-годишна.

На 10-годишна възраст получава покана да запише първия си детски албум, който се казва „Обърквация“, по музика на Валери Костов и текстове на Рада Славинска.

Участва в предаването „Като лъвовете“, а след това пътува до Лос Анджелис заедно с група българи – музиканти, изпълнители, актьори и танцьори на „Световната олимпиада по изкуствата“, където успява да спечели бронзов медал.

В началото на есента, тази година, Весела Бонева докосна с емоционалните си послания гостите, които уважиха седмия рожден ден на списание и клуб Business Lady. Дни преди да излезе албумът „Родината”, който ще съдържа едноименната песен, както и най-новия им хит „Елате си”, за своите проекти, за работата със Светлин Къслев, за патриотичната искрица, запалена в детството й, която и до днес гори в сърцето й, Весела Бонева разказва пред сп. Business Lady.

Защо се насочихте към патриотичните послания?
От малка в мен беше запалена искрицата, предадена ми е от моите баби и дядовци, които ме отгледаха с много любов. Те ме научиха и ми предадоха знанията си, които в момента предавам и аз нататък за следващите поколения. България е била винаги в сърцето ми. Гордея се с всички наши успели българи по света и у нас! Едни от първите песни, които съм учила като малка са били “Облаче ле бяло”, “Една българска роза” , “Хубава си моя горо”. Винаги когато чуя звука на гайдата настръхвам цялата. Това е код, чрез който се докосваме до минало и история, а България е много ценна за духовното развитие на много други страни по целия свят, просто ние сме забравили всичко това и сега, чрез нашата музика, искам да напомня на родителите да обърнат малко повече внимание и да предам това усещане на нашите “деца”.

Как ги приема публиката? Напоследък младите хора са „всеядни“ и потребяват не толкова качествени продукти?
Публиката винаги е настръхвала на нашата песен “Родината”. Песента се превърна в химн на много училища в България, което ме кара да се чувствам истински горда. Това е поредното доказателство, че проблемът не е в търсенето, а в предлагането на качествена музика на нашата любима публика. Това, че в момента се употребяват “вулгарни” методи за образоване на българина като индивид е защото не сме прогледнали достатъчно за всичко онова Българско и Родно, което имаме като ценност и трябва да запазим през годините напред. Затова предпочитам песните да са с “послания”, защото музиката има едно от най-силните влияния върху човешката психика. Създаваме нов стил, който в най-скоро време очаквам да се развихри в пълната си сила и да започнем да слушаме повече сърцето си, да мислим с какво можем да сме си взаимнополезни в бъдеще време и така да ставаме по-добри.

Каква е разликата между масовата публика и бизнес публиката?
Единствената разлика е кой е застанал на сцената пред тези две публики. Мисля, че прекалено често започнахме да се делим на “бизнес”, “масовка”, “комерс” и т н. Целта е да търсим и правим това, което ще обедини всички тези звена в едно общо! Защото ние сме на първо място Човеци и когато музиката се слуша със сърцето, тя не познава пол, възраст, религиозни вярвания, его или друга цел. Ако е истинска и може да ни докосне, то тя ще ни накара да “настръхнем”.

Търсят Ви за много участия у нас и в чужбина. Как Ви приема публиката извън родината?
Прекрасно. Уважението винаги е било на първо място. Когато раздаваш усмивки, позитивна енергия и караш хората около теб да се чувстват добре – вдъхновени и готови за нови срещи, се случва най-голямата магия.

За какво мечтаете?
Мечтая си да прославя името БЪЛГАРИЯ с достойнство, талант, употритост и много труд във всяка една точка по света!

Как се виждате след 10 години?
Изградила поне няколко училища за деца с таланти. Това е проект, върху който работя дори и в момента!