Над 42 000 потребители взеха участие в 12-тото издание на класацията „ЛЮБИМИТЕ МАРКИ”

BILLA e любимият БЪЛГАРСКИ БРАНД - със своите собствени марки търговската верига събра най-много гласове.

Над 42 000 души подкрепиха предпочитаните от тях брандове в единствената потребителска класация у нас „ЛЮБИМИТЕ МАРКИ” за 2020 г., като в първия етап гласоподавателите бяха над 7000, във втори – над 20 000, а в трети етап гласувалите са почти 15 000. Резултатите и точния брой гласове, дадени за всеки бранд в последния кръг, можете да видите тук: http://mylovemarks.eu/results.php.

Част от марките тази година стигнаха до трети кръг в повече от една категория. HAPPY BAR&GRILL за четвърта поредна година грабна приза в цели 5 категории – ЗАВЕДЕНИЯ, БЪЛГАРСКА МАРКА – ХРАНИ И НАПИТКИ, ЛЮБИМ РАБОТОДАТЕЛ – БЪЛГАРСКА КОМПАНИЯ, ИНОВАТИВНИ МАРКИ – ХРАНИ И НАПИТКИ и ДОСТАВКА НА ХРАНА. KAUFLAND е ЛЮБИМАТА ТЪРГОВСКА ВЕРИГА и е в Топ 3 в категория ЛЮБИМ РАБОТОДАТЕЛ – МЕЖДУНАРОДНА КОМПАНИЯ. Със своите собствени марки Billa събра най-много потребителски гласове в 12-тото издание на класацията и е победител в категориите СОБСТВЕНИ МАРКИ, СОБСТВЕНИ МАРКИ – ХРАНИ И НАПИТКИ. Майонеза КРАСИ държи първенството за шеста поредна година в МАЙОНЕЗИ, ЛЮТЕНИЦИ И СОСОВЕ, като грабна втора награда в категория БЪЛГАРСКА МАРКА – ХРАНИ И НАПИТКИ. Credissimo стана марка №1 в категория ФИНТЕХ КОМПАНИИ за трета поредна година и спечели второ място в ИНОВАТИВНИ МАРКИ.

В категория ВИСОКОАЛКОХОЛНИ НАПИТКИ най-предпочитаната марка е Уиски Tullamore D.E.W., следвана от Водка Беленкая и Уиски Grant's. Любимата марка ВИНО за 2020 г. на българския потребител е TRASTENA, следвана от Старосел и винарна Мидалидаре Естейт. Първенството в категория БУТИЛИРАНИ ВОДИ за шеста поредна година спечели българският бранд Хисар в надпревара с минерална вода BILLA и Pirin Spring. Предпочитаната марка КАФЕ И ТОПЛИ НАПИТКИ на българския потребител за 5-та година е Spetema, като след нея се нареждат Nescafe и Julius meinl. За поредна година ядки Детелина грабнаха първа награда в раздел ЯДКИ, ЧИПС И СОЛЕТИ, в оспорвана борба със солети Хрус Хрус, следвани от чипс Ruffles. В ЗАХАРНИ ИЗДЕЛИЯ приза грабна Престиж, като след тях останаха вафли Ная и Лукчета. В категория МЕСНИ ПРОДУКТИ първо място отново беше отредено на бранда Деликатесен, на второ се нареждат месни продукти „Българска ферма“, а на трето – Деликатес Житница. В раздел МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ най-много гласове събра кисело мляко Бор-Чвор, като след тях са краве масло Краварката и кисело мляко БИЛЛА. Майонеза Краси отново стана №1 в раздел МАЙОНЕЗИ, ЛЮТЕНИЦИ И СОСОВЕ, следвана от Айвар Mama's и Гурменица. Детелина Фитнес грабнаха приза във ВЕГЕТАРИАНСКИ, ВЕГАН И СУПЕР ХРАНИ, второто място потребителите отредиха на K Bio, Kaufland, а трета награда спечели dmBio.

Alverde стана победител в категория НАТУРАЛНА КОЗМЕТИКА И ОРАЛНА ХИГИЕНА, като след нея се нареждат Lacalut и Sensodyne. В раздел ДЕРМО И МЕДИЦИНСКА КОЗМЕТИКА голямата награда потребителите отново присъдиха на международния бранд Bioderma. Втора награда спечели Alpecin, а трета – trend IT UP. В раздел БЕБЕШКА КОЗМЕТИКА призът отново грабна Mustela, като в ТОП 3 се нареждат и марките babylove и ABCDerm. Брандът babylove тази година спечели голямата награда в БЕБЕШКИ И ДЕТСКИ ПРОДУКТИ, следвани от детските собствени марки на Kaufland - Hip&Hopps и Kuniboo. В раздел БЯЛА И ЧЕРНА ТЕХНИКА тази година първото място спечели BOSCH, в оспорвана надпревара с SAMSUNG и MIELE.

Happy Bar&Grill – безапелационен победител в раздел ЗАВЕДЕНИЯ, като след него се нареждат наложената сила верига Godzila и Пицария Виктория. Тази година най-голям брой гласове в раздел УЕБ МЕДИИ И САЙТОВЕ отново събра nova.bg, а втора и трета награда спечелиха съответно www.kulinarium.bg – BILLA Кулинариум и известният сайт alergii.com. БГ Радио грабна титлата в категория РАДИО, следвано от радио Витоша и CITY. NOVA е предпочитаната телевизия за четвърта поредна година в класацията ЛЮБИМИТЕ МАРКИ, като след нея се нареждат National Geographic Channel и KINO NOVA. В раздел ТЕЛЕКОМУНИКАЦИИ И ИНТЕРНЕТ, призът отново спечели А1, следван от другите два телекома – Vivacom и Telenor. В категория ЗАСТРАХОВАТЕЛНИ КОМПАНИИ първото място отново грабна ЗАД Армеец, втора награда спечели Алианц България, а трето място потребителите отредиха на Лев Инс. SDI - Застрахователен брокер е първенец за поредна година в раздел ЗАСТРАХОВАТЕЛНИ БРОКЕРИ, като след него се нареждат I&G Brokers и Брокер Инс.

Фантастико спечели първо място в раздел БЪЛГАРСКА МАРКА, следван от модна къща Lucy Fashion и SDI Застрахователен брокер. Happy Bar&Grill отново е победител в БЪЛГАРСКА МАРКА – ХРАНИ И НАПИТКИ, като втора награда потребителите отредиха на Майонеза Краси, а трета – на Ядки Детелина. В раздел ФАРМАЦЕВТИЧНИ ПРОДУКТИ надпреварата тази година спечели Мукосолван натурал, следван от Тайлол хот и Назик. Във ВИТАМИНИ И ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ на първо място потребителите отново изпратиха Doppelherz, като след тях се нареждат Magne Magne B6 Forte и NOVANIGHT. В особено актуалната категория ПРОТИВОАЛЕРГИЧНИ ПРОДУКТИ първо място спечели широкопознатия Zyrtec, втора награда грабна Xyzal, а трета - Zyrtec-D. Fibank е безспорен лидер във ФИНАНСОВИ ИНСТИТУЦИИ, като на второ и трето място потребителите определиха SDI Застрахователен брокер и Банка ДСК. Credissimo отново е първенец във ФИНТЕХ КОМПАНИИ, като след него се нареждат Paysafe и Coface.

В раздел ТЪРГОВСКИ ВЕРИГИ на първо място тази година потребителите избраха Kaufland, следвани от Фантастико и BILLA. В ЕЛЕКТРОННА ТЪРГОВИЯ първото място отново спечели foodpanda.bg, като второ и трето място спечелиха shopsector.com и coffeemall.bg. В IT И СОФТУЕРНИ ПРОДУКТИ първо място отново спечели Hewlett Packard Enterprise Company, следван от Tek Experts на второ място и Nuvolo – на трето. Happy Bar & Grill отново грабна приза в категория ЛЮБИМ РАБОТОДАТЕЛ – БЪЛГАРСКА КОМПАНИЯ, като след него се нареждат Фантастико и SDI Застрахователен брокер. А за ЛЮБИМ РАБОТОДАТЕЛ – МЕЖДУНАРОДНА КОМПАНИЯ потребителите избраха Hewlett Packard Enterprise Company, следван от Филип Морис България и Kaufland. BOSCH грабна приза и в категория ИНОВАТИВНИ МАРКИ, следван от Credissimo и мицеларна вода Lacalut. А в ИНОВАТИВНИ МАРКИ – ХРАНИ И НАПИТКИ първенец е Happy Bar & Grill, а второто и третото място са за Престиж и BILLA Градини.

В категория СОБСТВЕНИ МАРКИ първо място спечели BILLA Brand, като на второ и трето място потребителите определиха модна къща Lucy Fashion и SOpharmacy. А в раздел СОБСТВЕНИ МАРКИ – ХРАНИ И НАПИТКИ призът спечели BILLA Градини, втората награда отиде при K-Classic на Kaufland, а третата – при Българска ферма, BILLA. В актуалната за настоящата обстановка категория ДОСТАВКА НА ХРАНА първо място спечели dostavka.happy.bg, с малка преднина пред foodpanda.bg и godzila.bg. А в раздел ПЕРИЛНИ И ПОЧИСТВАЩИ ПРЕПАРАТИ голямата награда отиде при Medix, следван от Perwoll и Denkmit.

Тази година за втори път ще бъдат връчени и призове за бранд мениджърите, маркетинг мениджърите и комуникаторите, развили и наложили марката сред потребителите – тези, които са допринесли с креативност, иновативна стратегия и адекватен комуникационен план за силното присъствие на продукта/услугата и емоционалната му връзка с потребителите. Това са специалистите, стоящи зад всяко послание, слоган, статия, постове в социалните мрежи, които разбират потребностите на своите последователи и денонощно са близо до тях.

„BRAND TALKS: Мисия „Любима марка” – Second Branding Conference
Специалисти в областта на маркетинга, рекламата и ПР-а ще се присъединят към нас, за да споделят своя опит и да дадат ценни препоръки кое е разковничето и как трябва да общуваме със съвременния потребител, за да имаме емоционална връзка и лоялни клиенти. Ще чуете вдъхновяващи истории, примери от практиката и ценни съвети как да направите своя бранд не просто успешен, а любим. Билети и повече информация за събитието могат да се закупят на www.brandtalks.eu. Събитието ще се проведе през септември 2020 г.

Коктейлът и награждаването на финалистите в класацията „ЛЮБИМИТЕ МАРКИ” и „БРАНД мениджър на годината” ще се проведе на 23 юли 2020 г.

Класацията се провежда за 12-та поредна година. За разлика от други класации, „ЛЮБИМИТЕ МАРКИ” не разчита на жури при номинациите – те са свободни, основани единствено на потребителските предпочитания и не включват специални пазарни критерии. По този начин „ЛЮБИМИТЕ МАРКИ” представя не експертното, а потребителското мнение за брандинга. Критерият, по който ще се излъчат марките в отделните категории, ще бъде броят на подадените гласове.


-------------------------------------------------------------

Всяка година в класацията „ЛЮБИМИТЕ МАРКИ” взимат участие между 20 000 и 40 000 потребители. Инициативата е израз на потребителските предпочитания към дадени брандове в различни отрасли. И не просто на предпочитанията, а на една истинска емоционална привързаност към конкретни марки, които ако изчезнат биха ни липсвали. Любимите ни марки се избират единствено чрез гласуване от страна на крайните потребители.

За допълнителна информация, моля, не се колебайте да се свържете с Даниела Илиева,

+359 884 060 940, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.