„Любимите марки“ на българския потребител получиха официално наградите си

На стилен коктейл вчера, 23 юли 2020 г., в ресторант „Лебед” бяха раздадени призовете за Бранд мениджър на годината, както и отличията на марките финалисти в 12-тото издание на единствената по рода си потребителска класация у нас „ЛЮБИМИТЕ МАРКИ”.

За разлика от други класации, „ЛЮБИМИТЕ МАРКИ” не разчита на жури при номинациите – те са свободни, основани единствено на потребителските предпочитания и не включват специални пазарни критерии. По този начин „ЛЮБИМИТЕ МАРКИ” представя не експертното, а потребителското мнение за брандинга. Над 42 000 души подкрепиха предпочитаните от тях, като в първия етап гласувалите бяха над 7000, във втори – над 20 000, а в трети етап гласуваха над 15 000 души. Резултатите и точния брой гласове, дадени за всеки бранд в последния кръг, можете да видите тук: http://mylovemarks.eu/results.php.

Част от марките тази година стигнаха до трети кръг в повече от една категория.

HAPPY BAR&GRILL за поредна година грабна приза в цели 5 категории – ЗАВЕДЕНИЯ, БЪЛГАРСКА МАРКА – ХРАНИ И НАПИТКИ, ЛЮБИМ РАБОТОДАТЕЛ – БЪЛГАРСКА КОМПАНИЯ, ИНОВАТИВНИ МАРКИ – ХРАНИ И НАПИТКИ и ДОСТАВКА НА ХРАНА. BILLA e любимият БЪЛГАРСКИ БРАНД - със своите собствени марки търговската верига събра най-много гласове и грабна първото място в категория Собствена марка.

KAUFLAND получи своето отличие за ЛЮБИМА ТЪРГОВСКА ВЕРИГА на българския потребител и се нареди в Топ 3 в категория ЛЮБИМ РАБОТОДАТЕЛ – МЕЖДУНАРОДНА КОМПАНИЯ. Мобилният гигант А1 отнесе конкуренцията в раздел ТЕЛЕКОМУНИКАЦИИ И ИНТЕРНЕТ. Търговска верига ФАНТАСТИКО получи признанието на българския потребител за най-любимата БЪЛГАРСКА МАРКА и ЛЮБИМ РАБОТОДАТЕЛ. Любима банка на годината в категория ФИНАНСОВИ ИНСТИТУЦИИ стана Първа инвестиционна банка (Fibank). Credissimo e марка №1 в категория ФИНТЕХ КОМПАНИИ за четвърта поредна година и е в челната тройка за ИНОВАТИВНА МАРКА, в която категория също получи официално признание.

SDI Застрахователен брокер е първенец за поредна година в раздел ЗАСТРАХОВАТЕЛНИ БРОКЕРИ. Освен това SDI бе награден и в категориите ЛЮБИМ РАБОТОДАТЕЛ, БЪЛГАРСКА МАРКА и ФИНАНСОВИ ИНСТИТУЦИИ. В категория ЗАСТРАХОВАТЕЛНИ КОМПАНИИ първото място отново грабна ЗАД Армеец. В раздел IT И СОФТУЕРНИ ПРОДУКТИ конкуренцията беше изключително сериозна. До финал стигнаха три големи световни бранда. Първо място отиде при Hewlett Packard Enterprise (HPE), които официално получиха своите отличия. Потребителите присъдиха второ място в категория IT И СОФТУЕРНИ ПРОДУКТИ на Tek Experts. А на трето място се класира и компанията Nuvolo.

В категория БЯЛА И ЧЕРНА ТЕХНИКА и ИНОВАТИВНИ МАРКИ победител е марката Bosch. Другите финалисти в тази категория са Мицеларна вода Lacalut и Credissimo. В една от най-оспорваните и със сигурност особено важна за развитието на всеки бранд категория – ЛЮБИМ РАБОДОТАДЕЛ – МЕЖДУНАРОДНА КОМПАНИЯ потребителите избраха на първо място Hewlett Packard Enterprise. Второто място в тази ключова категория потребителите отредиха на Филип Морис България. В челната тройка се класира и Kaufland.

Предпочитаната марка КАФЕ И ТОПЛИ НАПИТКИ на българския потребител за 5-та година е Spetema, които също получиха официално своето отличие. В ЗАХАРНИ ИЗДЕЛИЯ призът отиде при Престиж, както за техния основен бранд, така и за вафли Ная, a във финалната тройка влезе и Лукчета. ПРЕСТИЖ е финалист и в категория ИНОВАТИВНИ МАРКИ – ХРАНИ И НАПИТКИ. В категория МЕСНИ ПРОДУКТИ първо място потребителите отредиха на бранда Деликатесен. На трето място се нареждат месни продукти Деликатес Житница, които също присъстваха на събитието и получиха наградата си.

Лидер в категория МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ е брандът БОР-ЧВОР, следван от краве масло Краварката. Майонеза Краси отново са №1 в раздел МАЙОНЕЗИ, ЛЮТЕНИЦИ И СОСОВЕ, следвани от Айвар Mama's и Гурменица. Брандът Айвар Mama's получи изключителна подкрепа от потребителите и получи своето официално признание. Alverde, бранд на dm България стана победител в категория НАТУРАЛНА КОЗМЕТИКА И ОРАЛНА ХИГИЕНА, като dm България спечели приз и категория в БЕБЕШКИ И ДЕТСКИ ПРОДУКТИ с марката babylove, която е и в топ 3 в категория БЕБЕШКА КОЗМЕТИКА. Още два бранд на dm България влязоха в топ 3 в своите категории. Това са trend IT UP, категория ДЕРМО И МЕДИЦИНСКА КОЗМЕТИКА и dmBio, във ВЕГЕТАРИАНСКИ, ВЕГАН И СУПЕР ХРАНИ.

В категория ВИСОКОАЛКОХОЛНИ НАПИТКИ най-предпочитаната марка е Уиски Tullamore D.E.W., следвана от Водка Беленкая и Уиски Grant's. В категория ВИНА И ВИНАРСКИ ИЗБИ предпочитанията спечели за втора поредна година Трастена, следвана от Старосел. Собствените брандове на Кауфланд се представиха изключително успешно. Потребителите им гласуваха доверие и ги класираха в топ 3 - K Bio в категория ВЕГЕТАРИАНСКИ, ВЕГАН И СУПЕР ХРАНИ, и Kuniboo и Hip&Hopps в категория БЕБЕШКИ И ДЕТСКИ ПРОДУКТИ, както и K-Classic в категория СОБСТВЕНИ МАРКИ.

Първото място в категория ЕЛЕКТРОННА ТЪРГОВИЯ потребителите отредиха на foodpanda.bg, които получиха признание и в категория ДОСТАВКА НА ХРАНА. В раздел ЕЛЕКТРОННА ТЪРГОВИЯ втори са shopsector.com, следвани от coffeemall.bg, които също присъстваха на церемонията.

В раздел ФАРМАЦЕВТИЧНИ ПРОДУКТИ надпреварата тази година спечели Мукосолван натурал. А във ВИТАМИНИ И ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ на първо място потребителите отново изпратиха Doppelherz, чийто бранд Alpecin пък стана финалист в категория ДЕРМО И МЕДИЦИНСКА КОЗМЕТИКА. Любовта на потребителите в категория ВИТАМИНИ И ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ спечелиха и продуктите Magne B6 Forte и NOVANIGHT. В особено актуалната категория ПРОТИВОАЛЕРГИЧНИ ПРОДУКТИ първо място спечели широкопознатия Zyrtec, втора награда грабна Xyzal, а трета - Zyrtec-D. От фармацевтичната компания UCB получиха официално своите отличия и за сайта alergii.com – финалист Топ 3 и в категория УЕБ МЕДИИ И САЙТОВЕ.

Беше връчена и специална награда за Посланик на Любимата марка на българския потребител – специалният и уникален сертификат отиде при Godzila, за тяхната оригинална комуникационна стратегия. Освен това, Godzila са финалисти в категориите ДОСТАВКА НА ХРАНА и ЗАВЕДЕНИЯ. Тази година най-голям брой гласове в раздел УЕБ МЕДИИ И САЙТОВЕ отново събра nova.bg, а втора награда спечели BILLA Кулинариум. NOVA е предпочитаната телевизия за четвърта поредна година в класацията „ЛЮБИМИТЕ МАРКИ”, като след нея се нареждат National Geographic Channel и KINO NOVA.

За развлечение на присъстващите, организаторите бяха предвидили интересни нетуъркинг и маркетингови игри, като най-комуникативните и креативни гости получиха специални награди - ваучери на стойност 200 лева от Best Water. Водата за събитието бе осигурена от BestWater – ВОДАТА, която променя ЖИВОТА.

 

-------------------------------------------------------------

Всяка година в класацията „ЛЮБИМИТЕ МАРКИ” взимат участие между 20 000 и 40 000 потребители. Инициативата е израз на потребителските предпочитания към дадени брандове в различни отрасли. И не просто на предпочитанията, а на една истинска емоционална привързаност към конкретни марки, които ако изчезнат биха ни липсвали. Любимите ни марки се избират единствено чрез гласуване от страна на крайните потребители.

За допълнителна информация, моля, не се колебайте да се свържете с Даниела Илиева,

+359 884 060 940, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.