„Ролекс“ създаде часовник за водолази в чест на филма на Джеймс Камерън

Луксозната марка часовници "Ролекс"(Rolex) създаде модел, посветен на режисьора, сценарист и продуцент Джеймс Камерън, предаде БГНЕС.


Това не е типично в стила на "Ролекс", тъй като часовникът бе представен в интернет и то в средата на годината, а не през март по време на търговското изложение Baseworld. Новият модел е създаден специално за водолази и има уникален циферблат, който в горната си част е син, а по-надолу потъмнява до черно.


Скоро предстои премиерата на най-новия филм на Джеймс Камерън "Диипси челиндж" (Deepsea Challenge) в 3D формат, а "Ролекс" представя новия си модел часовник по този случай. Филмът разказва за впечатленията на режисьора от експедиция с нов вид подводницата Deepsea Challenger, която се спусна в Тихия океан на дълбочина 11 000 метра. По време на тази експедиция Камерън носи на ръката си часовник Deepsea, а от външната страната на подводницата имаше прикрепен прототип на часовника Deepsea Challenge. Прототипът на часовника е създаден да издържи на огромното налягане на дълбочина до 12 000 метра под водата.


Все още не е определена точна цена за часовника, но се очаква тя да бъде около 13 000 долара.