Ресторантите на богатите

Храненето е лукс. Дали това твърдение е вярно? За 15% от населението, представители на супер богатите прослойки, това не е лукс, а ежедневие. За останалите 75%, оставяме да прецените вие. Проучване на най-голямата международна платформа за доставки на храна foodpanda представя някои от най-скъпите и екзотични места за хранене.


От ресторанти изградени под водата, предлагащи редки морски храни и хайвери, до храна, достигаща суми далеч над фантазията ни – това представляват най-скъпите ресторанти в света. Блюдата на масата и портмонето ви никога няма да ги забравят.


Мястото е Испания, градът Ибиза, една изключително гореща точка от света предлага ресторант, който буквално ще ви остави без дъх. Заведението е едва 12 местно, открито в най-новия Hard Rock Hotel. За специалното 20 степенно меню на известния готвач Пако Рончеро, клиентите ще заплатят скромната сума от 1506 евро. Храна, изкуство и технология ще се срещнат в едно, за да създадат истинско фиаско за сетивата.


В Лондон ви очаква заведение с приятна атмосфера и дъждовно време, изключително подходящо за хранене. Любителите на печен черен патешки дроб могат да се насладят на изкушението именно там. Ястието е гарнирано с пресни билки и паста.


Следващите в класацията на foodpanda.bg са ситуирани на 16 метра под морското равнище в Индийския океан. Това е най-скъпият ресторант в Малдивите. Рибешкото око не е единственото впечатляващо нещо, което можем да опитаме там. Шест-степенното меню доближаващо се до европейското, варира от малдивски омар, карпачо с хайвер и говеждо филе. Можем да се насладим на ястията за сумата от 320 долара.


В Париж можем да се докоснем до Версайска трапезария, излъчваща разкош, антични огледала и кристални полилеи. Там можем да опитаме три специалитета – пай от трюфели, телешко и кози специалитет, гарнирани с богати плата от сирена и десерти.


Отново във Франция. Мястото „Мейсън Пик”. Шеф Анна-София Пик има рядката възможност и привилегия да бъде една от шестте жени майстор-кулинари, управляващи кухнята на световно известния Мишелин. Нейното меню е девет степенно. Ястията и са приготвени сякаш от продукти с Божествен произход. Шеф Пик умее да съчетава храната с правилните подправки.


Следва големият и необятен Ню Йорк и като такъв той предлага на заможните си клиенти цели две заведения, отговарящи на всички критерии и изисквания за лукс. Първото е „Маса”.Специфичното за мястото е кулинарната политика, наложена от главния майстор-готвач, а именно да се залага на правилното комбиниране на вкуса на всеки продукт и съставка. Диамантът в асортимента от ястия е така нареченият „парад на екзотични морски дарове”.


„Пер се”, така се казва вторият луксозен ресторант в Ню Йорк. Сред посетителите си той е известен като „Храмът на висшата кулинария”. Характерното е, че дори запазването на маса се оказва лукс и привилегия, която се оказва на малцина. Срещу тези пари клиентите ще се насладят на осем безупречни ястия, в които нито една съставка не се повтаря.


Най-скъпият ресторант в Токио е създаден специално за любителите на месо в цял свят.


За край на класацията на foodpanda.bg остава едно от най-екзотично скъпите места за хранене в Япония.