4те важни неща за успешна визуализация

Има някои основни неща при визуализация за успех и висока продуктивност, които са абсолютно задължителни и  Брайън Трейси ги е систематизирал много добре в един от последните си нюзлетъри.
Ако изпълнявате и 4те компонента, с абсолютна сигурност ще постигнете забележителни и 100% резултати.
 
Честота на визуализиране
 
Известно правило, когато визуализирате е, че е по-добре да го правите често и за кратко, отколкото един път в продължение на часове.
Колкото по-често повтаряте картината на успех и цели, които искате да се случат, толкова по-бързо и точно ще се случат нещата, които искате.
 
Продължителност на визуализиране
 
На второ място идва продължителността. Според Брайън Трейси има пряка връзка между това, колко време успявате да задържите мисловната картина в главата си и това колко точно и бързо тя ще стане реалност.
Ако сте пробвали да визуализирате, знаете, че мислите ви са хаотични и често много трудно можем да задържим една мисловна картина в главата си. Всичко това се усъвършенства с повече практика и е съвсем нормално в началото да имате проблеми с продължителността на визуализация.
 
Ясна визия
 
Третата важна част от визуализацията е яснотата, с която си представяме всяка мисловна картина. Има директна връзка между това, колко ясно виждаме целите си и резултатите, които постигаме. Именно този аспект определя колко бързо ще се материализира, това което си представяме.
Според Брайън Трейси, винаги когато си поставим някаква цел и започнем да визуализираме тя е неясна и мътна в главата ни. И колко по-често и по-дълго повтаряме визуализирането и, толкова по-ясна става картинката. Накрая, когато всичко започне да става съвсем ясно и точно в съзнанието ни, неминуемо изведнъж целта става реалност.
 
Желанието, с което визуализираме
 
Желанието, с което подхождаме към целите си всъщност е най-важната част от целия процес. Именно силното желание и мотивацията да постигнем нещо ни води най-бързо към постигането на всяка цел, която си постивим.
И накрая е важно да помним, че силата на визуализацията е неутрална, защото е естествена и природна сила. Тя винаги работи и само от нас зависи дали е за добро или за лошо. Тя може да ни нарани, може и да ни помогне. Може да ни заведе до нечуван успех, може и да ни срине до дъното. Всичко зависи от нас.