Как да се установи зрителен контакт с аудитория?

С кой предпочитате да общуватe: човек, който по време на разговора им проучване чорапите или обувките, облаци в небето, околните стени, или онези, които, докато говоря с вас, изглежда в очите? Отговорът е очевиден.
Когато човек изглежда в очите си, ще видите, че става дума само за вас, а не с връзките на обувките. Той винаги затопля душата. По същия начин, когато се обясни на някой една идея или казва виц, и докато гледа на събеседник в очите, че другият човек е с твърдото убеждение, че всички обяснения, истории и анекдоти са адресирани пряко към него, че се интересувате от тях. Какво може да не ни правят щастливи.
По някаква причина, много забравяйте това, когато става дума за презентация. Но интересът на говорител на публиката в този случай, когато и двете по-високи, отколкото в историята, анекдот приятел. Така че защо не показват, че учениците са Интересувате ли се от това, което ви интересува във всяка от тях и за всеки поотделно?

При контакт с очите показват, че аудиторията ви интересува!

Как да се установи контакт с очи? В крайна сметка, тук не става въпрос за един човек, но доста голям брой хора. Въпреки това, основният принцип остава същият. В крайна сметка, няма значение, съберете две и две, или много по-големи номера. Принципът на Освен, че не се променя.
Обърнете внимание на телевизионни оператори, които виждате всеки ден в новините. Когато те гледат? Точно така - вие! Ясно е, че им е не можете, но все пак представляват мнението, насочени директно към слушателя. Вижте художници, отивам на сцената. Това, което прави един изпълнител на първо място, преди да започне адрес? Изглежда зала. Но театърът може да заслепяване не само на прилеп, и стая за един художник, за да влезете в неясни място малко ярко оцветени кръгове дъгата. Но изглежда! Как компетентните бухалка, той се ръководи от ултразвук, и всеки зрител получава дял от неговия интерес. А ти, като в залата, въпреки че разбирам много добре, че той не вижда едни и същи отговори, доброжелателен поглед. В дълбините на вашата събуждането на детето, който не се грижи за всички логически извод, той знае едно нещо - ако той се усмихва, трябва да се усмихне в отговор. И когато, след като един поглед ще чуете изрече фразата, че детето ви вярва, че е за него. И се радвам. И слушам по-нататък. Той се интересува. И заедно с него.
Преди да започне вид, трябва да пауза. В крайна сметка, някой в залата все още седи някой говори с един съсед, който гледа собственото си отражение в огледалото. Използвайте тази пауза да се установи контакт с очи. Не мълчи, позорен си очи към тавана. Не очаквайте на публиката да се видим на сцената, веднага се замразява в очакване. Дрю си внимание.

Преди речта представя на аудиторията си гледам!

Не пропускайте никого. Запомни Koroviev препоръка: "... най-малко усмивка ... най-малко една малка края на главата ..." (M. Булгаков, Майстора и Маргарита ").
В слушател, лишени внимание ще бъде речта ти бъдат трудни въпроси, които след това избухва с радост: той автоматично конфигуриран да отрича всичко, което се опитваме да му предложи. В крайна сметка, от своята гледна точка, вие се предлагат не е! Всеки, Иванов-Петров-Сидоров, чичо Вася от съседна веранда. Но вие дори не изглежда, че означава - това е, че не се интересуват. И какво можете да очаквате от един обиден човек? Това е така, само за нещо неприятно.
Не забравяйте: не инспектира стая с скука, или с такова лице, като че ли има някой, търси, но - погледнете в очите всеки присъстваха. Очите - огледало на душата, това е Настройте пряк контакт с душите на своите слушатели. Изберете един човек в стаята, адрес се предполага, завършва изречение - се отнасят за следващата.
Човекът, поддържа контакт с очите с публиката, много е опростен. Пъпки в изявление, че други ще бъдат пуснати в вина, ще видите, че някой, който изглежда в очите му. Ако той се препъва, не се смея на него, споделям с него и веднага забрави за неговите неловкост.

При контакт с очите - рамка за разбирането!

Движение на сцената по такъв начин, че да покрива очите и край на залата - с централно местоположение, те попадат в "невидима зона", и резултатът е налице опасност група, която след края на речта ти ще определи най-заядлив въпроси. Предупреждавам ги. Поддържане на контакт с очите по време на цялата си реч, и вместо това на трудни въпроси, които ще чуете в аплодисменти.
Има едно просто правило, че можете да изберете място, което да говори по такъв начин, че да поддържа зрителен контакт с цялата стая. Той трябва да застане така, че между вас и на крайните леви и правото на публиката на първия ред формира един равностранен триъгълник.
Помня това правило, можете лесно да определи какви са най-идеалното място, в която искате да бъдат в началото на интервенция. След това, разбира се, ще се движат на сцената, но точката на върха на равностранен триъгълник ще ви помогне да се установи първия контакт с очи.
Изслушване шумолене, като се разбърква, шумолене, кликнете писалки - виж, когато тези звуци се изслушват. Smile човек, шумолене опаковка шоколади. Повярвай ми, той веднага го премахва и ще слушат внимателно сте два пъти по-голяма степен ще изобретяването на аргументи в своя полза.