С какво да комбинираме лъскавата дреха

Вижте няколко златни правила, които могат да ви послужат като ориентир в избора на лъскави дрехи в метални цветове и блестящи материи.


Лъскавото привлича вниманието


Какъв по-подходящ начин да привлечете погледите от лъскава секси рокля за бала или за друг специален повод.


Въпреки, че няма значение дали носите малка брошка или лъскава блуза, бляскавите детайли винаги привличат вниманието. А това може да е в плюс за вас...или обратното.


С лъскава дреха може да акцентирате на онези места от тялото си, които харесвате и да отвлечете вниманието от това, което не искате да се забелязва. Така че, ако талията ви е тънка – подчертайте я с лъскав колан.


Ако имате хубави крака – обуйте сатенен панталон, а защо не златен клин – всички ще забележат краката ви.


И обратният вариант: ако целта ви е да скриете ханша и пълните бедра – изберете лъскава горна част – блуза или топ от ламе върши чудесна работа. Погледите ще са насочени натам и никой няма да обърне внимание на ханша.


Лъскав детайл в областта на гърдите ще ги направи по-големи визуално, а ако искате да отвлечете вниманието от тях заложете на бляскав шал около врата.

 

2Не прекалявайте


Внимавайте да не прекалите с лъскавите дрехи.


Тук правилото е много просто – малкото е повече или казано с други думи:


Достатъчен е един акцент, поставен на правилното място. Може да носите лъскави дрехи и през деня, разбира се, стига да са комбинирани с вкус, така че “да не вземат очите на хората“

 

3Бляскавите дрехи не са за дами с пищни форми


Ако фигурата ви не е дотам перфектна избягвайте прилепнали дрехи от сатен, органза или други лъскави материии. Особено внимавайте за дрехи с метален блясък.

 

Сребърни и златни рокли стоят добре само на високи, слаби момичета


Блестящото облекло оптически уголемява тялото и ако не искате да изглеждате по-дебела заложете на бляскави детайли в облеклото или на лъскави аксесоари. С тяхна помощ може да изглеждате страхотно.

 

Семплото е за предпочитане


Лъскавите материи сами по себе си са достатъчно ефектни, така че:


Когато избирате бляскава дреха заложете на опростения дизайн


Сложните кройки, волани и драперии допълнително отежняват дрехата, а в гънките светлината се пречупва и като цяло фигурата изглежда по-едра. Ако избирате рокля от лъскава материя – правият силует е идеален. Ако си търсите ефектен топ или бляскава блуза от ламе – нека дизайнът е максимално изчистен.

 

4Комбинирайте внимателно


Правилната комбинация на дрехи и аксесоари е много важна, за да изглеждаме добре. А при лъскавите дрехи момента е много тънък. Например, ако тоалета ви е в две части, комбинацията лъскаво - блестящо не е добра идея.


Акцентирайте само на една част от облеклото, за другата изберете матово.


Ако искате да сте елегантна избягвайте съчетание на лъскави дрехи с лъскави аксесоари и бижута. Повярвайте само едното е достатъчно ефектно. Не прекалявайте с блясъка. Дори гримът и прическата е добре да са максимално естествени.

 

Лъскавата рокля е за специален повод


Дългата лъскава рокля е чудесен вечерен тоалет, дори ако е страшно бляскава. А ако ви стои добре, не се колебайте да я изберете за бала.


Късата блестяща рокличка е идеална за вечерите в клубове и дискотеки и е толкова секси!