Обличайте се в собствения си размер

Всяка жена иска да изглежда по-слаба, но обикновено това значи да свалим няколко килограма с диети и упражнения. Междувременно можем да създадем илюзията за стройна слаба фигура с няколко лесни трика. Ето четири съвета как да удължим силуета си и да изглеждаме по-слаби без да свалим и килограм.

 

По-добра стойка

 

Когато сме отпуснати и прегърбени, дори най-плоския корем изглежда увиснал. Не е нужно да вървите като войник, но се опитвайте да стоите изправени и с рамена назад. Това удължава силуета и прикрива излишните килограми.

 

Прибавете височина

 

Не е нужно да си купувате обувки с 10-сантиметрови токчета, но обувките и ботушите с умерено висок ток прибавят няколко сантиметра височина към фигурата – а колкото по-високи изглеждаме, създаваме впечатлението, че сме и по-слаби.

 

Привлечете погледа нагоре

 

Ако не искате хората да се фокусират върху талията или бедрата ви, облечете се така, че да привлечете вниманието към горната част от тялото си. Носете блузи с интересни деколтета и избирайте десени, които подчертават всичко над талията. Добавете аксесоари като висящи обеци и цветни колиета, които да карат околните да гледат само красивото ви лице.

 

Избягвайте широките дрехи

 

Може да си мислите, че роклята тип балон или торбестата пола скриват излишните килограми, но е по-добре да носите дрехи, които прилепват повече към тялото, за да не създавате впечатлението, че сте по-голяма, отколкото в действителност. Твърде широките дрехи правят силуета по-голям, защото никой не вижда какво има под тях. В крайна сметка вместо по-високи и слаби изглеждаме безформени. Затова се обличайте в собствения си размер дрехи и не крийте формите си.