"След тишината , онова , което е най-близо до изразяването на неизразимото , е Музиката ..." Карунеш

Бруно Ройтер (Карунеш,което на хинди означава състрадателен) е роден през 1956 г. в Кьолн. Започва да изучава музика в ранна детска възраст. Ставайки сертифициран дизайнер, той усетил, че не е това , което той наистина иска в живота . След сериозна катастрофа , в която той почти загубил живота си , той решава да напусне работа . В рамките на две седмици , той се задържа между живота и смъртта , и с този опит поставя началото на своя духовен път .


През 1979 г. той прави първото си пътуване до Индия , където получил посвещение в легендарния вече Ashram Ошо в МИРНА. Там е намерил ново име , под което, оттук нататък ще бъде известен , сред любители на мистичната музиката по целия свят - Карунеш.


Първите стъпки на Карунеш са в интересната и приятелска компания , в създаденият от Ошо музикален институт . Заедно с него , са израстнали такива звезди на Ню Ейдж , както Анугама , Гови , Дютер , Шастро... Няколко години по-късно компанията се е разпръснала в различни студия и компании , но приятелските отношения между музикантите оцелели и до днес - създателите на музиката "от света на Ошо" са неизменни участници на звукозаписните си сесии , а понякога и съпродуценти .


2Завръщайки се в Германия , Карунеш живял за пет години в комуна Раджниша в Хамбург . Тук той могъл да развива своята музикална креативност в една духовна среда . Той се срещнал с много музиканти от всички континенти и развива способността си да съчетава различни стилове от различни култури в една симбиоза - една симбиоза , която има своя уникален и личен стил "мелодии на сърцето ."


През 1984 г. Карунеш пуска първия си албум "Звукът на сърцето" , албум , който бързо се преврънал в класика в жанра Ню Ейдж . Карунеш е един от най-добрите изпълнители в този жанр . От 1992 г. Карунеш живее в Мауи , Хавай . В топлите прегръдки на този тропически остров , той пише музиката , която създава красива , лечебна и свещени среда за тялото , ума и духа .


3„Искам да отида отвъд границите и бариерите, които разделят културите, като съчетавам различни музикални стилове и ги оставям да се вливат един в друг, да танцуват един с друг. Музиката е единственият световен език, който всеки разбира, независимо от своята култура, религия, вярвания.Ритъмът е храна за тялото, мелодията засища сърцето и въздухът изпълва душата – музика, която създавам, докосва човека, който я слуша, и на трите нива.“


Ако след тежкият работен ден желаете да забравите всички проблеми и да се отдадете на пълен релакс,това е музиката на Карунеш. Има специални албуми за йога и медитация, и не на последно място за масаж. Тя ще ви изведе на друго ниво и ще ви погали сетивата. Карунеш е една личност преотрила себе си, която устремено се старае да служи на хората и паралелно с това да израства духовно.