Три зимни преложения за ски, сноуборд и още нещо

Планувахте ли вече заснеженото зимно бягство? Време е за ски, сноуборд, шейни, чай, забавления, червено вино и вкусна храна. Може би се чудите кои са най-добрите ски курорти, с изобилие от сняг, перфектно обработени писти, ресторанти и нощен живот?! Предлагаме ви три екзотично зимни предложения:

 

Кироро (Япония) Япония разполага с едни от най-добрите ски курорти в света. Кироро е популярна ски дестинация в областта Хокайдо. Разполага с най-добрите и модерни съоръжения и инфраструктура. Тук няма да видите тълпи от хора, но за сметка на това посетителите са изключително претенциозни към местата за наставяне и качеството на храните. Курортът разполага с 21 писти, подходящи и за начинаещи и за професионалисти. Тук може да се насладите на два типа кухня - италианска или автентична японска. Задължително опитайте „Кайсеки”, традиционна вечеря, сервирана с много саке. Посетете и единствения суши ресторант, в курорта, в който сушистите приготвят хапките пред вас.

 

Антон ам Арлберг (Европа) Европейските и по-специално австрийските ски курорти са сред най-популярните за кулинарен туризъм и нощни забавления. Това е дестинацията, с която е трудно да си съперничиш, независимо, че Алпите предлагат страхотни условия и за други курорти. Австрийският „Антон ам Арлберг” е особено популярен сред експертните скиори, но е еднакво посещаван и от семейства, и от весели компании. „Яжте, пийте и се веселете”, спокойно може да се превърне в мото за този курорт. Всички улички са облицовани с барове, а вечерите се характеризират с еуфорични скиори и сноубордисти, завръщащи се от голям ден по склоновете. Тук не може да запазите самообладание, когато става въпрос за пиене и вкусна храна. Предлагат се традиционни тиролски храни като най-популярен е виенският шницел. През деня се разходете из уличката на пекарите, които ще ви изкушават с традиционни тиролски сладкиши.

 

Лейк Луис (Канада) В Канада има два типа ски курорти - много добри и скъпи, и малки, евтини, семейни курорти. Ние ви представяме един от най-скъпите и красиви дестинации за ски и сноуборд – Лейк Луис. Тук няма как да избегнете тълпите от хора, а и напълно възможно да срещнете по пистите едни от най-добрите скиори и сноубордисти в света. Не забравяйте и вашата камера, защото пред вас ще се открият невиждани снежни гледки. Относно храната, задължително опитайте канадските гевреци, сладките с кленов сироп, сьомга с кленов сироп и макарони със сирене и отново кленов сироп. Ако тези традиционни ястия не ви допадат, в курорта ще намерите всякакъв вид интернационални ресторанти, за всеки вкус.