Вечерен ритуал с лавандула преди сън

Кой не е чувал за френските лавандуловите полета в Прованса?! Лавандуловото масло се извлича от благоуханните цветове на лавандулата и са използвани като ароматизатори от векове. Лавандуловото масло, освен че има широка употреба в ароматерапията и производството на парфюми, се е доказало и като верен приятел на женската красота.

 

При главоболие и болки в гърба нанесете няколко капки лавандулово масло върху кожата на врата и гърба с леки масажни движения. Ароматът от него ще ви отпусне и намали напрежението.

 

Едно от най-добрите качества на лавандуловото масло е влиянието, което оказва върху добрия сън. Ето защо лилавото растение е известно като едно от най-добрите средства срещу безсъние. Лавандулата нормализира съня, помага да спим спокойно и редовно. Специалистите по алтернативна медицина препоръчват да поставите няколко капки лавандулово масло върху възглавницата и ще усетите благотворното му влияние. Една топла вана с няколко капки лавандула е невероятен ритуал пред сън.

 

Ако сложите един стрък от лавандула или капки лавандулово масло в близост до вас, то ще ви помогне да се съсредоточите, а оттам и положително въздействие върху производителността в работата ви е гарантирана. По този начин, ако искате да се чувствате комфортно в офиса, не забравяйте, че освен чаша кафе, няколко капки от чудодейната отвара също могат да бъдат изключително полезни.

 

Според дерматолозите лавандуловото масло е едно от най-полезните етерични масла при лечението на акне. Акнето е състояние, причиняващо дискомфорт и подтиснатост, което засяга предимно млади хора в пубертета, но то може да се наблюдава и при пациенти, достигнали зряла възраст.

 

Лавандуловото масло възпрепятства размножаването на бактериите, причиняващи инфекции, регулира прекомерната мастна секреция и може да намали белезите след започване на лечение. Добавянето на малко количество лавандулово масло към крема за лице повишава лечебния ефект и успокоява кожата.