Елена Немцова - брой 13

В новия брой на сп. Business Lady отново ще проследите интересни и уникални истории и тематични материали, които ще ви помогнат по-лесно и позитивно да се справяте в ежедневието. Акцент в настоящото издание е образованието и професионалната ориентация – едно от най-важните житейски решения и предпоставки за щастлив живот.

 

На фокус ще видите Елена Немцова, основател и директор на образователен комплекс ЕСПА. Тя ни разкрива вътрешната мотивация на съвременните деца, както и една уникална образователно-възпитателна концепция, напълно съобразена с детския мироглед.

 

В Бизнес и мениджмънт ще се запознаете с предприемача Кери Адолфсън, която говори за основните житейски приоритети и за фокуса в успешния бизнес. Детелина Смилкова, вицепрезидент на ВУЗФ, разкрива съвременната трактовка на понятията „лидерство“ и „мениджмънт“. Светлана Боянова, един от най-добрите специалисти в агросектора у нас, ни запознава с изискванията на новата Обща селскостопанска политика на ЕС и акцентира върху работещите инструменти и добри практики за успешен бизнес в земеделския отрасъл.

 

Даниела Авджиева, заместник-управител на фабрика за майонеза „Краси”, разкрива тайните на успешното пазарно позициониране в хранителния бранш. За качествата на жената – мениджър, за женския усет за правене на бизнес и деликатността и дипломацията в общуването у жената разказва Гена Събева, инженер и дизайнер. Драга Попова, управител на МБАЛ „Сердика”, споделя каква трябва да бъде политиката на съвременното болнично заведение. Какви са стъпките за професионален успех, узнаваме от Дима Йотова, собственик на „Йотов Консулт”. А един от лидерите в производството на цимент „Девня Цимент” ни представя успешните КСО практики в съвременната организация.

 

В Топ 12 ще се запознаете с най-опитните дами в образователния сектор и едни от най-престижните образователни институции у нас.

 

В Социални роли ще проследите: Виктория Георгиева – член на УС на фондация “Майки за донорството”, която разкрива какво всъщност представлява донорството на репродуктивен материал. Биляна Панталеева, управител на „Ойро ивент“, ни запознава с важността на качественото професионално ориентиране. Как да създадем хармонични отношения с партньора, споделя опитният терапевт и сексолог Наталия Кобилкина. Авторът Стела Даскалова пък ни показва как искреното детско любопитство в училище може да премине в отегчение. Как да НЕ бъдем идеалните майки и защо е полезно това, ни учи Деси Грандева, семеен консултант. Пътят към щастието минава през откриването на авнентичността – една истинска житейска история от Ирина Пандева. А как ни сплотява Коледа и къде е мястото на традициите и семейните ценности в нашето ежедневие, ни разкрива Вера Киркова – известен преводач и университетски преподавател.

В раздел Новини ще проследите отличените благотворитени проекти и социални инициативи в тазгодишото издание на наградите „ЗЛАТНО СЪРЦЕ” на сп. Business Lady. Ще ви представим плановете за наемане на персонал на българския работодател за първото тримесечие на идната 2016 година. Ще „видите” дигиталното бъдеще и мястото на технологиите в живота на следващото поколение. Ще разберем каква е стратегията на Швеция, за да извоюва своето конкурентоспособно място в глобалната икономика.

 

В Стил ще се потопите в магията на съвременното строителство и архитектура, представени от „Артекс Инженеринг“. Експертите от клиника за здраве и красота DermaCare ни представят един от най-ефикасните методи за млада и обновена кожа. Тънкостите на успешния радиоводещ ни разкрива Жорж – водещият на сутрешното предаване по радио THE VOICE. Професионалистите от студио „Интериоро“ ни запознават с тенденциите в интериорния дизайн и основните правила за оптимално използване на пространството. История и героизъм, примесени с много емоции ни очакват в двутомната книга „Каймакъ-Чаланъ“ – плод на дългогодишните изследвания на президента на Агенция и Радио „Фокус” Красимир Узунов. Актьорът Явор Ралинов пък ни въвежда, макар и за малко, в света на българското кино.

 

В рубриката Business Lady ви препоръчва: най-добрите хотели и дестинации за почивка в България ще проследите уникални предложения за вашата зимна ваканция, които ще ви изненадат с интериор и галантно обслужване.

 

Остава ли ви Свободно време?! Непременно намерете, защото екипът на сп. Business Lady си e поставил за цел да промени стресовото ви ежедневие, като ви представи добри практики за здравословно хранене, двигателна активност и релакс. Д-р Райна Стоянова ни съветва как, докато препускаме, можем да си изградим правилен хранителен режим. Как да поддържаме чисти тялото, духа и ума си, ни учи опитният СПА и уелнес специалист Кристина Китановска. От нея разбираме и какво е въздействието на масажа след дълъг и изтощителен ден в офиса. Dance Station пък ни разкриват магията на танците и позитивното им емоционално влияние. Йога инструкторите от Art of living споделят как да поемем живота си в ръце и да го изживеем на 100 процента.

 

ПРИЯТНО И ПОЛЗОТВОРНО ЧЕТЕНЕ!