Print this page

Качествените офис столове са инвестиция в повишаването на продуктивността и здравето на хората

Интервю на Вероника


Инж. Даниела Паташева е бизнес дама с 20-годишен опит в областта на търговията и производството на офис столове. Тя е Съдружник и Управител на фирма АНТАРЕС БЪЛГАРИЯ ООД - най-големият производител и вносител на ергономични, мениджърски, работни, конферентни и посетителски столове от среден и висок клас у нас. Дружеството е част от Antares International Group и е създадено през 2001г. Две години по-късно стартира местно производство, през 2005г. е сертифицирано по стандарти ISO, а през 2008г. стартира и дистрибуция в чужбина. АНТАРЕС БЪЛГАРИЯ е член на Конфиндустрия България и на Българска Камара на Дървообработваща и Мебелна промишленост.


Даниела Паташева е родена в гр.Пловдив, дипломира се по специалност хидравлика и пневматика в Технически Университет София. Тя умело съчетава в пълен синхрон ангажиментите си на бизнес дама, майка и съпруга. Доказателство за това са успешно развиващия се бизнес, 30-годишен брак, двама сина и една внучка. Член е на Business Lady Club.


1. Г-жо Паташева, предлагате офис оборудване от ново поколение. На какви качества залагате?
Каузата ни е да предлагаме на потребителите иновативни продукти, с изключително качество, създадени с една единствена цел - да осигуряват нужния комфорт на хората, така че в края на работния ден те да не чувстват умора и натовареност. До известна степен, доброто положение на тялото предопределя и желанието на хората да творят и да подобряват своите постижения на работното място. Инвестирайки в тази мебел, те инвестират и в собственото си здраве, и в бизнеса.
Залагаме на стил и функционалност. Това прави офис оборудването, което предлагаме адекватно на всеки офис и всяка работна среда и отговаря на търсенето на най-стриктните ергономични изисквания.


2. Използват ли компаниите столовете, за да създадат приятна и комфортна работна среда за служителите си? Увеличават ли се изискванията им и как отговаряте на тях?
Да, определено, офис столовете се превръщат във все по-важна част от интериора на съвременните компании. От една страна причина за това стои стремежът за подобряване на цялостния декор, а от друга – грижата за служителите – ключов ресурс за всяка фирма. Осигуряването на качествени офис столове е инвестиция в повишаването на тяхната продуктивност и здраве. Ние задоволяваме потребностите на клиентите с широка гама от ергономични, мениджърски, специализирани, работни, конферентни и посетителски столове – над 300 модела и множество дамаски, които позволяват удовлетворение на всяко желание. Разработени специално за потребителите, свикнали с възможно най-високите стандарти по отношение на функции, механизми, ергономичност и визия, нашите офис столове обхващат широк спектър от възможности за избор, с персонализирани решения и дългосрочна гаранция на продуктите – до 60 месеца.

3. Какви са тенденциите в офис обзавеждането и по-конкретно при столовете?
Прекарваме по-голяма част от времето си в офиса, отколкото в дома. Ето защо все повече се залага на ергономичността на столовете, на тяхната пригоденост към особеностите на човешкото тяло. Добре проектираните столове осигуряват комфорт на работещия служител, посредством редица функции и механизми, намаляват появяването на болки в гърба и гръбначния стълб и в допълнение намаляват умората. Служителите, които имат комфорт на работното си място, са по-продуктивни. В днешно време офис столовете се произвеждат в широка гама цветове, дамаски и дизайн. По-приятният офис води до по-малко напрежение и повече концентрация. Друг важен елемент от характеристиката на съвременния стол е неговата дългосрочна гаранция.


4. Освен офис столове имате и пуфове, бар столове, мека мебел, дори за театри и кина. Разкажете ни за тях.
Колекцията EL SAKC E забавна колекция от пуфове, направени в различни форми и размери, подходящи както за вътрешна, така и за външна употреба, те са идеални за сядане или просто излежаване и релаксиране. Бар столовете, които предлагаме са перфектен избор за ресторанти, кафенета, закусвални, за трапезария, кухня или хол. Материалите, вложени в изработката им, имат дълъг експлоатационен период, те са тествани многократно за издръжливост и се предлагат в огромно разнообразие от конфигурации и цветове. Меката мебел от колекцията Sofa е предназначена за жилищни и търговски пространства, с акцент върху представителността, комфорта и високото качество на изработка. Тази колекция превъзхожда със своето многообразие, дизайн и възможност за поръчково производство, според изискванията на клиента. Нашите кино и театралните столове са изключително комфортни за седене на гледащата публика. Всички те се използват с отличен ефект в кина, театри, културни центрове, опери или лекционни зали. Това е резултат от изтънчения им дизайн и висококачествени детайли. Материалите, от които са изработени, са свръх устойчиви и издръжливи във времето.


5. Имате производство и в България, и внос от чужбина. Може ли българското оборудване да съперничи по качество?
Да, и тук, в България, ние отделяме специално внимание на всеки един детайл от нашите продукти. Висококвалифициран персонал контролира всяка стъпка от производствения цикъл, за да се получи най-добър резултат по отношение на качество и цена.


6. Дайте съвет на читателите ни как да изберат стола си?
Столът е наистина важен за всеки, който прекарва осем и повече часа зад бюрото. Ето защо аз бих посъветвала читателите да са безкомпромисни с качеството. Съвременният офис стол е ергономичен, с дългосрочна гаранция, отговаря на различни стандарти, притежава сертификати. В неговата разработка присъстват различни функции и механизми, които в допълнение с подобряването на стойката и намаляването на болките в гърба, помагат и при ограничаването на дългосрочните вреди за здравето, които могат да се предизвикат в неблагоприятна работна среда. Дамаските да са от висок клас и с висока износоустойчивост, светлоустойчивост и негоримост. Съветвам читателите да избират своите столове само от доказали се производители, какъвто е Antares International Group. Към днешна дата компанията е един от най големите производители на качествени офис столове и мека мабел в Европа.

Image Gallery

View the embedded image gallery online at:
https://www.businesslady.eu/zdrave-i-sport/zdrave/item/2887-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD?tmpl=component&print=1#sigProId4f9ea19a5d