Print this page

При нас клиентите остават с удовлетворението, че са отдали необходимото внимание на себе си

1. Какви са предимствата на Уелнес Студио "Фигура" Спуул пред останалите в сектора?

Студио Фигура е иновативна методика за оформянe на желаната фигура по начин, който комбинира наука, спорт и медицина. Студио Фигура Спуул е място, на което дамите могат да постигнатдобра визия, чрез персонализирани тренировки и лично консултиране. Нашите консултанти имат сериозни познания за грижата за здравето, на база на здравното си образование и опит. Те са подготвени да инструктират клиентите как да ползват уредите ефективно и да представят и обясняват ефекта, който може да очакват. 

С всеки клиент работим по неговата лична програма, на база на различни показатели, постигайки оптимален ефект от използването на различните уреди в тренировъчния процес. Първата процедура при нас е комплимент – използваме я като възможност за демонстрация и запознаване с уредите, тестване на ефекта и създаване на подходящата програма. 

В допълнение на възможността да работим за моделиране на фигурата си, в студиото можем да релаксираме в приятна обстановка, която наподобява уюта на дома. Наличието на дамски кът пък осигурява спокойствие да можем да се подготвим за предстояща среща или събитие. Нашето предимство е, че освен постигането на желаните резултати, добавяме и оптимално преживяване на нашите клиенти, докато са при нас. След Студио Фигура, клиентите усещат удовлетворението, че са отдали необходимото внимание на себе си. 

2. Резултатите - красота, здраве и щастие в Студиото постигате чрез комплексен подход от различни уреди и хранителен режим. Споделете повече за уникалността и добавената стойност на уредите, които използвате...

Всеки от нас има опит с изпробването на различни диети, различни спортове и процедури. Целта ни с работата на всяка дама в студито е чрез индивидуална тренировка, в която липсва агресивния и тежък физически подход, да се постигат резултати, които повлияват външно фигурата и вътрешно - работата на системите в организма. Поради това ефектът, който може да се установи първо, е визуален – заглаждане и стягане на кожата, оформяне на тялото, което е сигнал, че лимфната система вече е задвижена и работи. А на по-късен етап, може да има и редуциране на килограмите. 

В Студиото разполагаме с пет типа уреди, които могат да се комбинират по различен начин, спрямо предпочитанията на клиентите, времето, с което разполагат, и ефектът, който всеки уред им носи, защото всеки от нас е различен организъм и се повлиява индивидуално. 

Един от най-предпочитаните уреди е ролшейпър. Уредът прави масаж на различни части на тялото, като започва от стъпалата и краката, и стига до раменете. Масажът въздейства на лимфната система и спомага за изхвърляне на ненужните метаболитни продукти от организма. Така ефектът от уреда е редуциране на целулита и заглаждане на кожата, намаляване обиколката на талия, ръце и бедра. 

Лимфният дренаж е друг уред, който работи върху лимфната система, подпомага отслабването на проблемните части на тялото, намаляване на целулита и килограмите. Има страхотен ефект за синдрома "тежкикрака", особено за хората, които имат намалено движение и застояват по-дълго време на едно място през деня. Уредът може да се ползва самостоятелно, но също така и дава чудесен завършек на всяка тренировка, защото освен полезност, носи усещане на релакс и лекота.

Вакуум шейпър е уред, който е тип тренажор, работещ във вакуумна система, и комбинира ползването на създаденото налягане с едновременно физическо усилие. Уредът оперира чрез изтегляне на кръвта в долната част на тялото и в резултат гори 4 пъти по-бързо мазнините в сравнение с традиционния аеробен тренинг. Потози начин се подпомага циркулацията на кръвта, активното горене на калории и интензивното намаляване на мазнини в "трудните области" на тялото. 

Виброплатформата е уред, чиято популярност доста нашумя напоследък. Тя е хубаво допълнение към кардио тренировки, моделира силуета, укрепва ставите, мускулите и сухожилията, подобрява еластичността на кожата чрез подобряване обмяната на веществата и притока на кръв.

В допълнение, в нашия салон има и инфрачервена кабина. Тя подпомага пречистването на организма, успокоява нервната система и има благоприятен ефект върху цялата сърдечно-съдова система чрез инфрачервените лъчи, които проникват дълбоко в тялото.

Всеки един от уредите има страхотен ефект, ако се ползва сам по себе си, но комбинирането на различни уреди допълва комплексния подход.

3. Прави впечатление, че в Уелнес Студио "Фигура" Спуул залагате не само на визуалните резултати, но и на здравето отвътре. Това ли е формулата за устойчивост в дългосрочен план?

Уникалното на уредите, с които работим в нашето студио, е че чрез лека физическа тренировка се постига външен визуален резултат, но най-вече вътрешно повлияване на организма – подобряване на работата на лимфната система – което носи по-дългосрочен ефект за по-добро здраве и красив силует. 

За разлика от кръвоносната система, където сърцето е естествен "двигател" и изпомпва кръвта, лимфната система няма такъв „двигател”. Тя се стимулира само чрез мускулна активност. Поради тази причина, циркулацията на лимфата е доста бавна и трябва да се грижим за нея. Много малко са дейностите, насърчаващи циркулацията на лимфата толкова интензивно, колкото лимфодренжият масаж, който уредите при нас правят. Когато това се комбинира със спорт, с хранителен режим и спазване на препоръчителния прием вода на ден, резултатите са по-бързи и по-устойчиви.

Освен грижата за физическото ни здраве, в студиото залагаме и на емоционалното и менталното благосъстояние. Стартирахме открити сесии за нашите клиенти, за представяне и дискутиране на теми, свързани с подобряване на уменията ни и взаимоотношенията в житейски план. Първата такава сесия на тема „Емоционална интелигентност“ се проведе от една специална дама, експерт по комуникации и управление на репутацията. А през януари предстои едно уникално събитие на тема „Родителят като коуч - родител от ново поколение“ - за ефективното общуване между родители и деца, възпитанието, създаването на здрава връзка в семейството. Темата е иноватовна и в България се провежда единствено от консултантите, които сме поканили за това представяне.

4. Какво показва практиката – за какъв период средно могат да се постигнат видими резултати?

Както всеки от нас е индивидуален и специален като човек, така и организмът на всеки от нас реагира по различен начин на този тип тренировки в Студиото. За да можем да работим в правилната посока с всеки клиент, първо подготвяме индивидуална клиентска карта. Трябва да сме сигурни, че ползването на уредите ще има положителен ефект и няма да е в ущърб на клиента - например ако има определено състояние на организма. Много клиенти споделят, че имат видим ефект още след първото посещение при нас, като усещат кожата си по-стегната и гладка. Бих казала, че трябва да се направят поне 4-5 тренировки като начало, за да започне да има ефект в
сантиметри.

Добре е тренировките да се правят поне 2 пъти седмично. Може и по-често, но не и по-рядко, защото няма да успеем да „научим“ организма си да работи в нов режим. При трениране около 2-3 пъти седмично за период от два-три месеца вкарваме организма си в сравнително устойчив режим на работа. След това можем да правим поддържащи тренировки. Важно е да намерим подходящия формат и време на трениране. Много от клиентите ни ползват обедната си почивка, времето преди старта или след края на работния ден. Също така тренират заедно с приятелка и правят времето, прекарано заедно още по-приятно. Ако имаме воля и желание, ще успеем да постигнем и разултатите.

5. Какво ще пожелаете на читателите на сп. Business Lady?

Пожелавам им да намират време за себе си и да го ползват така, че да постигат благосъстояние - вътрешно и външно. Полагането на грижа за нас самите може да бъде добър модел за подражание за нашите близки, приятели, семейство.

Image Gallery

View the embedded image gallery online at:
https://www.businesslady.eu/zdrave-i-sport/zdrave/item/2930-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD,-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD?tmpl=component&print=1#sigProId3f75af6ab2